Διαδρομή πλοήγησης

Print versionDecrease textIncrease textSubscribe to our RSS Feed
DG Interpretation Conference Video Portal
DG Interpretation Conference Streaming Portal
EU careersTREATY of Lisboneurope directPresidency
DG Interpretation

Βοήθεια σε πανεπιστήμια

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή συνεργάζεται στενά με τα πανεπιστήμια external link που παρέχουν κατάρτιση στη διερμηνεία συνεδρίων, έτσι ώστε να διασφαλίζονται υψηλού επιπέδου επαγγελματικά πρότυπα.

Αν και η ίδια η Επιτροπή δεν διοργανώνει μαθήματα κατάρτισης στη διερμηνεία, παρέχουμε τόσο επί τόπου, όσο και εξ αποστάσεως υποστήριξη από έμπειρους εκπαιδευτές, καθώς και επιχορηγήσεις σε πανεπιστήμια και υποτροφίες για σπουδαστές.

Επιτόπια υποστήριξη

Για την κατάρτισηexternal link

Κατόπιν αιτήματος, παρέχουμε επιτόπια κατάρτιση στα πανεπιστήμια-εταίρους μας από εκπαιδευτές της ΓΔ Διερμηνείας, οι οποίοι διαθέτουν πολυετή εμπειρία στη διερμηνεία συνεδρίων και σε τεχνικές πρακτικής κατάρτισης. Αυτή η μορφή κατάρτισης μπορεί να προσαρμόζεται στις συγκεκριμένες ανάγκες των πανεπιστημίων.

Εκπαιδευτικές επισκέψεις στη ΓΔ Διερμηνείαςexternal link

Οι επισκέψεις στη ΓΔ Διερμηνείας επιτρέπουν στους σπουδαστές διερμηνείας να εξοικειωθούν με τις εργασίες των θεσμικών οργάνων και, ειδικότερα, την εργασία των διερμηνέων κατά τη διάρκεια συνεδριάσεων. Οι φοιτητές παρευρίσκονται σε συνεδριάσεις και κάνουν διερμηνεία σε καμπίνες εξάσκησης με τους εκπαιδευτές τους, αποκτώντας κατ’ αυτόν τον τρόπο μια εικόνα από τη μελλοντική τους επαγγελματική ζωή.

SCiCLOUD

Το SCiCLOUD αποτελείται από ένα ευρύ φάσμα ψηφιακών πόρων (όπως εκπαιδευτικά βίντεο και το αρχείο ομιλιών), καθώς και διαδραστικές υπηρεσίες με τη μορφή εικονικών τάξεων.

Εικονικές τάξειςexternal link

Προσφέρουμε διαδραστικές εικονικές τάξεις στις οποίες οι έμπειροι εκπαιδευτές διερμηνείας καθοδηγούν και αξιολογούν τους σπουδαστές εξ αποστάσεως, μέσω τηλεδιάσκεψης. Φυσικά, για τις εικονικές τάξεις απαιτείται η ύπαρξη συμβατού συστήματος τηλεδιάσκεψης (περισσότερες πληροφορίες: SCIC-VIRTUAL-CLASS@ec.europa.euexternal link ). 25 πανεπιστήμια σε ολόκληρη την Ευρώπη έχουν ήδη προσχωρήσει στην «εικονική αίθουσα διδασκαλίας».

Αρχείο ομιλιώνexternal link

Το αρχείο ομιλιών είναι ένα εργαλείο ηλεκτρονικής μάθησης που έχει αναπτύξει η ΓΔ Διερμηνείας, το οποίο παρέχει εξατομικευμένο υλικό κατάρτισης για σπουδαστές διερμηνείας συνεδρίων για εκπαιδευτές. Περιέχει μια συλλογή βιντεοσκοπημένων ομιλιών ταξινομημένων ανά γλώσσα, επίπεδο δυσκολίας, τρόπο διερμηνείας και θέμα.

SCICtrainexternal link

Η SCICtrain αποτελεί μια εντελώς νέα συλλογή ενοτήτων βίντεο οι οποίες καλύπτουν ένα ευρύ φάσμα, από τις τεχνικές διερμηνείας, τα εργαλεία και τους πόρους έως επιδείξεις, προσωπικές συμβουλές και σύντομες «διαλέξεις» από έμπειρους επαγγελματίες διερμηνείας και εκπαιδευτές μας.

Podcastexternal link

Τα podcast διερμηνείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής καλύπτουν διάφορα ζητήματα, κάποια τεχνικής λαι κάποια περισσότερο φιλοσοφικής φύσης. Ακούστε έμπειρους επαγγελματίες να μιλούν για τις εμπειρίες και την εργασία τους σε διεθνή συνέδρια.

Επιχορηγήσεις σε πανεπιστήμια

Παρέχουμε χρηματοδοτική στήριξη σε πανεπιστημιακά σχέδιαexternal link τα οποία προσδίδουν μια πρόσθετη ευρωπαϊκή διάσταση σε κάποιο κύκλο μαθημάτων (π.χ. διδασκαλία μη συνηθισμένων γλωσσικών συνδυασμών), σε μεταπτυχιακά προγράμματα διερμηνείας συνεδριάσεων και σε σχέδια διασυνοριακής συνεργασίας — 7 πανεπιστήμια έχουν επωφεληθεί από αυτές τις επιδοτήσεις κατά την περίοδο 2013-2014. Πρόγραμμα Εργασίας 2014 external link

Υποτροφίες

Θέλετε να γίνετε διερμηνέας συνεδρίων; Μπορεί να δικαιούστε υποτροφία σπουδώνexternal link από τη ΓΔ Διερμηνείας.

Συνέδριο SCIC- Πανεπιστημίων

Μία φορά το χρόνο, η ΓΔ Διερμηνείας διοργανώνει συνέδριο πανεπιστημίωνexternal link με συμμετέχοντες από πανεπιστήμια, τις εθνικές κυβερνήσεις και τα ευρωπαϊκά και διεθνή θεσμικά όργανα.