Sti

Print versionDecrease textIncrease textSubscribe to our RSS Feed
DG Interpretation Conference Video Portal
DG Interpretation Conference Streaming Portal
EU careersTREATY of Lisboneurope directPresidency
DG Interpretation

Hjælp til universiteter

Europa-Kommissionen samarbejder tæt med universiteter external link, som tilbyder kurser i konferencetolkning med henblik på at sikre høje faglige standarder.

Skønt Kommissionen ikke selv arrangerer kurser i tolkning, yder vi lokal assistance og fjernassistance ved erfarne undervisere samt tilskud til universiteter og stipendier til studerende.

Lokal assistance

Uddannelsesassistanceexternal link

På anmodning tilbyder vi undervisning på vores partneruniversiteter. Den varetages af Generaldirektoratet for Tolknings undervisere med årelang erfaring i konferencetolkning og praktisk undervisning. Undervisningen kan tilpasses universiteternes specifikke behov.

Studiebesøg i Generaldirektoratet for Tolkning external link

Gennem studiebesøg i Generaldirektoratet for Tolkning kan tolkestuderende få kendskab til, hvordan arbejdsgangen er i institutionerne, og særligt til, hvordan tolkene arbejder under møder. De studerende sidder med ved møder og tolker sammen med deres lærere i kabiner, hvor mikrofonerne ikke er tilsluttet salen, så de får et indtryk af deres fremtidige arbejde.

SCiCLOUD

SCiCLOUD består af en bred vifte af digitale ressourcer (f.eks. uddannelsesvideoer og en samling af taler) samt interaktive tjenester i form af virtuel undervisning.

Virtuel undervisning external link 

Vi kan tilbyde interaktiv virtuel undervisning. Vores erfarne tolkeundervisere fjernvejleder og -vurderer de studerende via videokonference. Virtuel undervisnings kræver naturligvis, at der forefindes et kompatibelt videokonferencesystem (yderligere oplysninger: SCIC-VIRTUAL-CLASS@ec.europa.euexternal link ). 25 universiteter over hele Europa har allerede tilmeldt sig vores 'virtuelle klasseværelse'.

Samling af talerexternal link

Samlingen af taler er et e-læringsredskab udviklet af Generaldirektoratet for Tolkning med skræddersyet materiale til konferencetolkningsstuderende og -undervisere. Det indeholder en samling af videooptagelser af taler sorteret efter sprog, sværhedsgrad, tolkningsform og emne.

SCICtrainexternal link

SCICtrain er en splinterny samling af videomoduler, som dækker mange forskellige slags tolkningsteknikker, -redskaber og -ressourcer. Den indeholder demonstrationer, tips og korte 'forelæsninger' med vores erfarne professionelle tolke og undervisere.

Podcastsexternal link

Europa-Kommissionens tolkepodcasts kommer ind på forskellige emner inden for tolkning. Nogle er tekniske, mens andre er mere filosofiske. Du har mulighed for at høre erfarne fagfolk fortælle om deres erfaringer og deres arbejde ved internationale konferencer.

Tilskud til universiteter

Vi yder finansiel støtte til universitetsprojekterexternal link, som giver et kursus en særlig EU-dimension, (f.eks. uddannelse i usædvanlige sprogkombinationer), postgraduate tolkeuddannelser eller samarbejde på tværs af grænserne. Syv universiteter opnåede tilskud i 2013-2014. Arbejdsprogram for 2014 external link

Stipendier

Kunne du tænke dig at blive konferencetolk? Så kan du måske komme i betragtning til et uddannelsesstipendiumexternal link fra Generaldirektoratet for Tolkning.

Generaldirektoratet for Tolknings universitetskonference

Hvert år afholder Generaldirektoratet for Tolkning en universitetskonferenceexternal link med deltagere fra universiteter, nationale regeringer, EU-institutioner og internationale institutioner.