Cale de navigare

Print versionDecrease textIncrease textSubscribe to our RSS Feed
DG Interpretation Conference Video Portal
DG Interpretation Conference Streaming Portal
EU careersTREATY of Lisboneurope directPresidency
DG Interpretation

Studiu privind satisfacţia utilizatorilor

Direcţia Generală pentru Interpretare a Comisiei Europene a realizat în perioada 12-23 noiembrie 2007 un studiu privind satisfacţia utilizatorilor în rândul participanţilor la reuniunile organizate la Consiliul Uniunii Europene, Comisia Europeană, Comitetul Economic şi Social şi Comitetul Regiunilor.

Chestionarul a fost completat de un număr de 3152 de respondenţi, o mare parte dintre aceştia fiind delegaţi din partea administraţiilor publice ale statelor membre sau a reprezentanţelor permanente. Numărul mare de respondenţi este o dovadă clară a interesului pe care clienţii noştri frecvenţi îl manifestă faţă de serviciile noastre.

Studiul dovedeşte existenţa unui grad ridicat de satisfacţie în rândul utilizatorilor serviciilor de interpretare oferite de DG SCIC: aproximativ 84% dintre respondenţi s-au declarat mulţumiţi sau foarte mulţumiţi de aceste servicii.

Evident, rezultatele reprezintă în acelaşi timp o încurajare pentru interpreţi, dar şi o invitaţie de a renunţa la mulţumirea de sine şi de a ne strădui în continuare să îmbunătăţim diferite aspecte ale activităţii noastre, cum ar fi utilizarea unei terminologii cât mai adecvate sau o mai bună înţelegere a tematicii discutate în cadrul reuniunilor.

Comisia este hotărâtă să ia o serie de măsuri concrete pe baza rezultatelor acestui studiu. Vom analiza, de pildă, modul în care am putea consolida în continuare complexul program de formare oferit de direcţia noastră şi modul în care am putea dezvolta şi mai mult activitatea terminologică, pentru a putea oferi în continuare servicii de interpretare de calitate.

Rezultatele studiului desfăşurat în perioada 12-23 noiembrie 2007 pdf - 286 KB [286 KB] български (bg) eesti keel (et) español (es) français (fr) italiano (it) latviešu valoda (lv) lietuvių kalba (lt) magyar (hu) Nederlands (nl) polski (pl) português (pt) slovenčina (sk) slovenščina (sl) suomi (fi) svenska (sv)

rezumatul sugestiilor de ameliorare a calităţii pdf - 97 KB [97 KB] Deutsch (de) English (en) français (fr) pdf - 97 KB [97 KB] Deutsch (de) English (en) français (fr) pdf - 97 KB [97 KB] Deutsch (de) English (en) français (fr)