Kruimelpad

Print versionDecrease textIncrease textSubscribe to our RSS Feed
DG Interpretation Conference Video Portal
DG Interpretation Conference Streaming Portal
EU careersTREATY of Lisboneurope directPresidency
DG Interpretation

Onderzoek naar gebruikerstevredenheid

Het Directoraat-Generaal Tolken van de Europese Commissie voerde van 12 tot 23 november 2007 een onderzoek uit naar de tevredenheid van de deelnemers aan vergaderingen in de Raad, de Commissie, het Europees Economisch en Sociaal Comité en het Comité van de Regio's.

We ontvingen 3152 antwoorden op onze vragenlijst, waarbij de meeste respondenten afkomstig waren van de nationale overheid en de Permanente Vertegenwoordigingen. Hieruit blijkt duidelijk dat de mensen waar wij het meest voor werken, veel belangstelling hebben voor onze dienstverlening.

Uit het onderzoek blijkt dat de gebruikers zeer tevreden zijn over het tolkwerk van DG SCIC: ongeveer 84% van de respondenten was tevreden of zeer tevreden.

Dit is natuurlijk een compliment voor ons personeel, maar geen reden om op onze lauweren te gaan rusten. Onze dienstverlening kan bijvoorbeeld verder verbeterd worden op het gebied van terminologie en van een beter inzicht in de materie die in vergaderingen besproken wordt.

De Commissie is van plan de resultaten van dit onderzoek te gebruiken om concrete maatregelen te nemen. We zullen bijvoorbeeld bekijken hoe we ons uitgebreide opleidingsprogramma kunnen uitbouwen en hoe we onze terminologiebestanden verder kunnen ontwikkelen om de kwaliteit van het tolkwerk nog constanter te maken.

Resultaten van het onderzoek dat werd uitgevoerd tussen 12 en 23 november 2007 pdf - 286 KB [286 KB] български (bg) eesti keel (et) español (es) français (fr) italiano (it) latviešu valoda (lv) lietuvių kalba (lt) magyar (hu) polski (pl) português (pt) română (ro) slovenčina (sk) slovenščina (sl) suomi (fi) svenska (sv)

Samenvatting van de suggesties voor verbeteringen door gedelegeerden  pdf - 97 KB [97 KB] Deutsch (de) English (en) français (fr) pdf - 97 KB [97 KB] Deutsch (de) English (en) français (fr) pdf - 97 KB [97 KB] Deutsch (de) English (en) français (fr)