Navigációs útvonal

Print versionDecrease textIncrease textSubscribe to our RSS Feed
DG Interpretation Conference Video Portal
DG Interpretation Conference Streaming Portal
EU careersTREATY of Lisboneurope directPresidency
DG Interpretation

Felhasználói elégedettség vizsgálat

Az Európai Bizottság Tolmácsolási Főigazgatósága felhasználói elégedettségi felmérést végzett a Tanácsban, a Bizottságban, az Európai Gazdasági és Szociális Bizottságban és a Régiók Bizottságában 2007 november 12-23. között tartott üléseken résztvevők körében.

A kérdőívünkre 3 512-en válaszoltak, akik között jelentős hányadot képviseltek a nemzeti közigazgatási szervektől és az állandó képviseletekről érkezett küldöttek. Ez egyértelműen jelzi leggyakoribb felhasználóink érdeklődését az általunk nyújtott szolgáltatások iránt.

A felmérés a SCIC Főigazgatóság által nyújtott tolmácsolási szolgáltatásokkal való elégedett-ség magas fokáról tanúskodik: a válaszadók közel 84%-a volt elégedett vagy nagyon elége-dett.

Ezek az eredmények ösztönzést jelentenek elhivatott munkatársaink számára, ugyanakkor azt is jelzik, hogy kerülnünk kell az önelégültséget, például ami a szolgáltatásaink további javítá-sát illeti olyan területeken, mint a terminológia és az üléseken tárgyalt témák megértése.

A Bizottságnak eltökélt szándéka, hogy az eredményeket konkrét intézkedések kövessék. Pél-dául megvizsgáljuk azt, hogy hogyan tudjuk megerősíteni átfogó képzési programunkat és továbbfejleszteni a terminológiai munkát a tolmácsolás minőségének megszilárdítása érdeké-ben.

A 2007 november 12-23. között végzett felmérés eredményei pdf - 286 KB [286 KB] български (bg) eesti keel (et) español (es) français (fr) italiano (it) latviešu valoda (lv) lietuvių kalba (lt) Nederlands (nl) polski (pl) português (pt) română (ro) slovenčina (sk) slovenščina (sl) suomi (fi) svenska (sv)

A beérkezett javaslatok összefoglalása pdf - 97 KB [97 KB] Deutsch (de) English (en) français (fr) pdf - 97 KB [97 KB] Deutsch (de) English (en) français (fr) pdf - 97 KB [97 KB] Deutsch (de) English (en) français (fr)