Cale de navigare

Print versionDecrease textIncrease textSubscribe to our RSS Feed
DG Interpretation Conference Video Portal
DG Interpretation Conference Streaming Portal
EU careersTREATY of Lisboneurope directPresidency
DG Interpretation

Oportunitati legate de cariera la DG Interpretare

Posturile permanente

DG Interpretare angajeaza atât personal administrativ, cât si personal lingvistic (interpreti). Pentru a ocupa un post la aceasta directie, se vor urma aceleasi reguli ca la ocuparea oricarui alt post permanent în cadrul Comisiei Europeneexternal link. Pentru a se garanta accesul egal al tuturor cetatenilor Uniunii Europene la aceste posturi, recrutarea se realizeaza printr-un proces de selectie bazat pe concursurile deschiseexternal link, candidatii reusiti fiind pusi pe liste de rezerve. Personalul administrativ si interpretii sunt recrutati dintre persoanele de pe aceste liste, de obicei la gradele inferioare (pentru interpreti este vorba de AD5). Daca doriti sa urmati o cariera ca traducator, consultati pagina de recrutare a serviciilor de traducereexternal link.

Concursurile deschise pentru interpreti se organizeaza în functie de nevoile de recrutare din diferite unitati de interpretare. Pentru a putea participa la aceste concursuri, trebuie îndeplinite o serie de cerinte, mai ales în ceea ce priveste studiile si profilul lingvistic - (adica limbile pasive solicitate de unitatile de interpretare). Testul cuprinde mai multe probe, în primul rând probele de interpretare consecutiva si simultana spre limba materna si, daca este cazul, si spre o limba de retur; recum si probe de natura ne-lingvistica.

În mod exceptional, pentru a se face fata unor nevoi speciale sau urgente, interpretii pot fi recrutati si ca agenti temporari.

Interpretii liber profesionisti

Parlamentul European, Comisia Europeana si Curtea Europeana de Justitie dispun fiecare de un serviciu de interpretare propriu, însa recrutarea interpretilor permanenti si selectia interpretilor liber profesionisti se realizeaza în comunexternal link.

Interpretii stagiari

DG Interpretare nu ofera stagii pentru interpreti, însa colaboreaza strâns cu mai multe scoli de interpretare pdf - 2 MB [2 MB] .

Testele de acreditare pentru interpretii liber profesionisti din tarile candidate

- Daca doriti sa va înscrieti la un astfel de concurs, consultati pagina dedicata acreditarii interpretilor liber profesionistiexternal link.

- Daca ati completat deja formularul electronic de înscriere, va rugam sa nu mai repetati operatiunea.

- Toate documentele se vor trimite la adresa indicata pâna la termenul stabilit.

- Va amintim ca puteti înainta cererea de înscriere în orice moment, chiar daca în momentul respectiv nu sunt programate teste de acreditare.