Navigation path

Additional tools

Directoraat-generaal Regionaal Beleid en Stadsontwikkeling

Taakomschrijving

Ons doel: regio´s samen laten groeien

Onze visie

Onze visie is een Europese Unie waar mensen in alle regio´s en steden de mogelijkheid hebben om de grenzen van hun kunnen te bereiken. We streven naar een blijvende verbetering van de economie en kwaliteit van leven voor alle mensen, ongeacht waar ze wonen.

Onze principes en waarden

Openheid, integriteit, objectiviteit en verantwoordelijkheid zijn onze kernwaarden. We doen er alles aan om de hoogste normen en beste resultaten te behalen.

Wie wij zijn

Wij zijn zo´n 700 deskundigen uit de hele Europese Unie en wij begrijpen de uiteenlopende uitdagingen waarmee de lidstaten en hun regio´s te maken hebben. Wij gebruiken onze uitgebreide deskundigheid voor stimulering van gerichte investeringen ter bevordering van groei en werkgelegenheid. Ons doel is om binnen de Commissie een kennisbasis te worden voor inlichtingen over beleidsvorming met behulp van regionale gegevens en informatie.

Hoe wij werken

We werken samen met de lidstaten, regio´s en andere belanghebbenden om de behoeften en investeringen te bepalen, en we evalueren de resultaten vanuit een langetermijnperspectief voor de EU. Gezamenlijk zorgen we er voor dat het geld goed wordt besteed.

We zijn trots op wat we doen en streven ernaar om een verschil te maken.

Als onderdeel van het streven van de Commissie naar transparantie publiceren de directeuren-generaal informatie over vergaderingen met organisaties of zelfstandigen.

Meer informatie

  • Jaarlijks beheersplan English
  • Jaarlijks activiteitenverslag English
  • Organigram van Directoraat-generaal Regionaal Beleid en Stadsontwikkeling pdf English

 

Regional beleid van de EU: Blijf op de hoogte