Navigation path

Additional tools

Glavna uprava za regionalnu i urbanu politiku

Opis zadaća

Naš cilj: zajednički rast regija

Naša vizija

Naša je vizija Europska unija u kojoj stanovnici svih regija i gradova mogu ostvariti svoj puni potencijal. Težimo prema stalnom poboljšanju gospodarstva i kvalitete života svih stanovnika, ma gdje živjeli.

Naša načela i vrijednosti

Otvorenost, poštenje, objektivnost i odgovornost naše su glavne vrijednosti. Slijedimo najviše standarde i nastojimo postići najbolje rezultate.

Tko smo mi

Mi smo 700-tinjak profesionalaca iz cijele Europske unije koji razumiju raznolike izazove s kojima se suočavaju države članice i njihove regije. Oslanjamo se na našu široku lepezu znanja da bismo se fokusirali na ulaganja koja potpomažu rast i stvaraju radna mjesta. Cilj nam je postati baza znanja unutar Komisije sa savjetodavnom ulogom u donošenju politika koje će se temeljiti na regionalnim podacima i uvidima.

Kako radimo

Radimo s državama članicama, regijama i drugim uključenim stranama na procjeni potreba, financiranju ulaganja i procjeni rezultata iz dugoročne perspektive EU-a. Zajedno osiguravamo pametno trošenje sredstava.

Ponosimo se svojim radom i nastojimo činiti važne stvari.

Kao dio nastojanja Komisije da ponudi transparentnost, ravnatelji Glavne uprave objavljuju informacije o sastancima održanima s organizacijama samozaposlenih pojedinaca.

Dodatne informacije

 

Regionalna politika EU-a: budite u tijeku
Društveni mediji