Søgning
Publikationer
European Market Observatory for Fisheries and Aquaculture Products
Andre websteder
Høring
Andet udkast til den nye gruppefritagelsesforordning inden for fiskeri og akvakultur English (en)
Fiskerimuligheder for 2015 ifølge den fælles fiskeripolitik
Finansiering
INSEPARABLE - Eat, Buy and Sell Sustainable FishINSEPARABLE - Eat, Buy and Sell Sustainable FishINSEPARABLE - Eat, Buy and Sell Sustainable FishINSEPARABLE - Eat, Buy and Sell Sustainable Fish

Generaldirektoratet for Maritime Anliggender og Fiskeri

Den fælles fiskeripolitik har udviklet sig meget siden starten i 1982 – og i særdeleshed, hvis man tænker på de tidlige 1970'er, hvor de første fiskeripolitiske instrumenter så dagens lys. Det begyndte med et sæt værktøjer, der skulle bevare de traditionelle fiskerimønstre og mindske spændingerne mellem en lille håndfuld lande. Nu har vi et fintmasket juridisk og videnskabeligt regelværk, der skal beskytte en naturressource, som jo desværre ikke er uudtømmelig.

Vi har også en ny havpolitik, som skal tage samlet fat om alle de udfordringer, der gør sig gældende for Europas have i dag: fra forurening til miljøbeskyttelse, fra kystudvikling til jobskabelse og fra grænsekontrol til overvågning m.m.

GD MARE (kort for Generaldirektoratet for Maritime Anliggender og Fiskeri) er den afdeling i Kommissionen, der er ansvarlig for gennemførelsen af den fælles fiskeripolitik og den integrerede havpolitik. Afdelingen ligger i Bruxelles og har 6 direktorater med rundt regnet 400 ansatte, som beskæftiger sig med alle aspekter af begge politikker, herunder bl.a. bevarelse, kontrol, markedsordninger, strukturforanstaltninger og internationale fiskeriforbindelser. Vores generaldirektør er Lowri Evans, og vi hører under Maria Damanaki English (en) , der er EU's kommissær for maritime anliggender og fiskeri.

Nyheder