Menü

INSEPARABLE - Eat, Buy and Sell Sustainable FishINSEPARABLE - Eat, Buy and Sell Sustainable FishINSEPARABLE - Eat, Buy and Sell Sustainable FishINSEPARABLE - Eat, Buy and Sell Sustainable Fish
Keresés
    Szabad szöveg alapján
Iratkozzon fel elektronikus hírlevelünkre!
European Market Observatory for Fisheries and Aquaculture Products
Kapcsolódó anyagok
Hírek
The European Parliament today endorsed a Directive for Maritime Spatial Planning which should help Member States develop plans to better coordinate the various activities that take place at sea, ensuring they are as efficient and sustainable as possible.
The European Parliament has today endorsed the European Maritime and Fisheries Fund (EMFF) with an overwhelming majority. With a budget of €6.5 billion for 2014-2020, the fund will finance projects to implement the new reformed Common Fisheries Policy (CFP) and provide financial support to fishermen, fish farmers and coastal communities to adapt to the changed rules. The Fund will also finance projects to boost 'blue' growth and jobs under the EU's Integrated Maritime Policy (IMP).

Közbeszerzési szerződések és finanszírozás

Tengerügy és halászat

Az Európai Bizottság szolgáltatások és áruk beszerzése céljából rendszeresen tesz közzé ajánlati és pályázati felhívásokat, illetve szándéknyilatkozat benyújtására vonatkozó felhívásokat. A tengerügyi és halászati közbeszerzési szerződésekről részletes információkkal szolgálnak az ajánlati felhívásokról és a pályázati felhívásokról szóló oldalaink.

A tengerügyi és halászati témában előirányzott ajánlati/pályázati felhívásokkal kapcsolatos információk a közbeszerzési szerződések és támogatások éves munkaprogramjában English (en) olvashatók.

Tengerügy

Az EU pénzeszközöket biztosít az integrált tengerpolitika politikai prioritásainak, amint azt a Bizottság, a Tanács és az Európai Parlament az 1255/2011/EU rendeletben rögzíti. A finanszírozás a 2011. és 2012. évi munkaprogramon pdf - 115 KB [115 KB] English (en) keresztül történik. A program 40 millió eurós költségvetésének nagy részét ajánlati és pályázati felhívásokra lehet fordítani.

Halászat

Az EU az Európai Halászati Alapból(EHA) nyújt finanszírozást a halászati ágazat és a part menti közösségek számára. Az alapot az egyes tagországok hatóságai irányítják.

Ha további információt szeretne kapni azzal kapcsolatban, hogyan ítélik oda hazájában az EHA-forrásokat, kérjük, lépjen kapcsolatba a nemzeti halászati hatóságokkal pdf - 145 KB [145 KB] .

Az uniós finanszírozás kedvezményezettjeiről az európai átláthatósági kezdeményezést ismertető weboldalunk ad tájékoztatást.

Az uniós tagállamok kormányai állami támogatásban részesíthetik saját országuk halászati ágazatát, feltéve, hogy ez nem torzítja az uniós országok közötti versenyt. Az EU szigorúan érvényt szerez az állami támogatásra vonatkozó szabályoknak.