Menü

INSEPARABLE - Eat, Buy and Sell Sustainable FishINSEPARABLE - Eat, Buy and Sell Sustainable FishINSEPARABLE - Eat, Buy and Sell Sustainable FishINSEPARABLE - Eat, Buy and Sell Sustainable Fish
Keresés
    Szabad szöveg alapján
Kapcsolódó anyagok
Hírek
The European Commission welcomes Morocco’s ratification of a Fisheries Protocol which is set to open the door for European vessels to go back fishing in Moroccan waters after a pause of more than two years. The European Union and Morocco had concluded the 4-year fisheries deal in December 2013, however its entry into force was pending ratification by Morocco.
The EU and Mozambique met in Maputo, Mozambique, on 9-11 July 2014, to launch negotiations on the renewal of the Protocol to the Sustainable Fisheries Partnership Agreement due to expire on 31 January 2015. The negotiations were conducted in an open and frank atmosphere with progress made on identifying the areas where there was agreement and those where further work is required.

Közbeszerzési szerződések és finanszírozás

Tengerügy és halászat

Az Európai Bizottság szolgáltatások és áruk beszerzése céljából rendszeresen tesz közzé ajánlati és pályázati felhívásokat, illetve szándéknyilatkozat benyújtására vonatkozó felhívásokat. A tengerügyi és halászati közbeszerzési szerződésekről részletes információkkal szolgálnak az ajánlati felhívásokról és a pályázati felhívásokról szóló oldalaink.

A tengerügyi és halászati témában előirányzott ajánlati/pályázati felhívásokkal kapcsolatos információk a közbeszerzési szerződések és támogatások éves munkaprogramjában English (en) olvashatók.

Tengerügy

Az EU pénzeszközöket biztosít az integrált tengerpolitika politikai prioritásainak, amint azt a Bizottság, a Tanács és az Európai Parlament az 1255/2011/EU rendeletben rögzíti. A finanszírozás a 2011. és 2012. évi munkaprogramon pdf - 115 KB [115 KB] English (en) keresztül történik. A program 40 millió eurós költségvetésének nagy részét ajánlati és pályázati felhívásokra lehet fordítani.

Halászat

Az EU az Európai Halászati Alapból(EHA) nyújt finanszírozást a halászati ágazat és a part menti közösségek számára. Az alapot az egyes tagországok hatóságai irányítják.

Ha további információt szeretne kapni azzal kapcsolatban, hogyan ítélik oda hazájában az EHA-forrásokat, kérjük, lépjen kapcsolatba a nemzeti halászati hatóságokkal pdf - 147 KB [147 KB] .

Az uniós finanszírozás kedvezményezettjeiről az európai átláthatósági kezdeményezést ismertető weboldalunk ad tájékoztatást.

Az uniós tagállamok kormányai állami támogatásban részesíthetik saját országuk halászati ágazatát, feltéve, hogy ez nem torzítja az uniós országok közötti versenyt. Az EU szigorúan érvényt szerez az állami támogatásra vonatkozó szabályoknak.