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Question  

 
With regard to the open call for tenders n° MARKT/2013/019/F (Implementation of 
the Pilot Project – Promotion of Employee Ownership and Participation) I kindly 
request the following additional information: 
 
1. Shall the price (determined by sections 1.2 and 2.6 paragraph 4 of the Tender 
Specifications in conjunction with the section 3.2.2 Part 3 - Outreach event, 
paragraph 4, p. 27 of the technical specifications to be paid by the contracting 
authority under the contract), which covers the cost of the conference, cover the 
costs of interpretation at the conference as well (for instance, as a minimum EN, DE, 
FR, active-passive),  
or will the European Commission - in case the conference will be held at the 
Commission Premises (see section 3.2.2 Part 3 - Outreach event, paragraph 2, 
sentence 2, p. 27 of the technical specifications) - bear these costs?  
 
2. Shall the price cover the travel and subsistence expenses with regard to the 
maximum of 5 co-ordination meetings with the contracting authority in Brussels (see 
section 3.5 of the Tender Specifications)? 
 
3. With regard to the Financial Form (Annex 4 to the Tender Specifications), please 
provide us with a definition of "C. Other costs". 

 

 
 

Answer 

 
1. The European Commission can take care of the reservation and the costs of the 
room for the outreach event.  It can also cover the costs of the interpretation should 
interpretation be necessary.   Therefore, the cost for renting a room and translation 
costs should be excluded from the price.  All the other costs are to be considered.   
 
2. Yes, the price should cover the travel and subsistence expenses in relation to the 
maximum of 5 co-ordination meetings in Brussels.   
 
3. Other costs can be any costs not defined besides staff and travel and subsistence 
costs.  If no other costs are identified this field can be left open.   
 
 
 


