Service tools

Language selector

Navigation path

Adăugaţi în telefonul dvs. Verificaţi-vă documentele personale! Luaţi cu dvs. cardul european de asigurări de sănătate! Exercitaţi-vă drepturile de consumator european! Atenţie la oferte! Rezervaţi inteligent! Călătoriţi fără griji! Citiţi contractele de închiriere a automobilelor! Informaţi-vă înainte de a cumpăra! Cereţi sfaturi şi consiliere gratuită!
UEFA EURO 2012 Polonia – Ucraina

Vă place fotbalul şi v-aţi decis să plecaţi în călătoria visurilor dumneavoastră, pentru a asista la meciurile turneului final EURO 2012?

Urmaţi sfaturile noastre şi evitaţi astfel neplăcerile care vă pot transforma călătoria în coşmar!

Adăugaţi în telefonul dvs.

 • Numărul UE pentru apeluri de urgentă:112
 • Linkul către formularul pentru întrebări de pe site-ul Europe Direct , care oferă asistenţă on-line pentru consumatori, în toate limbile UE
 • Pentru consiliere juridică pe probleme concrete în Polonia (în limba engleză, între orele 9 şi17 CET, în zilele lucrătoare)
  • Numărul gratuit de informare pentru consumatori: 800 007 707 (poate fi apelat în reţeaua poloneză de telefonie fixă sau în reţelele de telefonie mobilă care folosesc operatori polonezi) *
  • Numărul de informare pentru consumatori: +48 228 27 5474 (poate fi apelat în reţelele de telefonie mobilă ale operatorilor străini - se aplică tarifele normale, inclusiv cele de roaming) *
  * Această linie telefonică este operată de Federaţia poloneză a consumatorilor (Federacja Konsumentów). Proiectul este finanțat de Biroul pentru concurentă ti protectia consumatorului din Polonia si de Comisia Europeană.

Verificaţi-vă documentele personale!

 • Dacă mergeţi în Polonia dintr-o ţară aflată în afara spațiului Schengen, întrebaţi autorităţile naţionale de ce documente aveţi nevoie.
 • Dacă intenţionaţi să închiriaţi un automobil, vă trebuie un permis de conducere valabil.
 • Dacă vă deplasaţi în Ucraina, trebuie să aveţi un paşaport valabil.
 • În calitate de cetățean al UE, dacă vă confruntaţi cu o problemă în afara Uniunii, puteți beneficia de protecție consulară din partea ţării dumneavoastră sau din partea oricărui stat membru.

Lista ambasadelor si consulatelor din Ucrainae

Luaţi cu dvs. cardul european de asigurări de sănătate!

Solicitaţi cardul european de asigurări sociale de sănătate , care vă asigură accesul la sistemul public de îngrijiri medicale din Polonia. Astfel veţi putea beneficia, la nevoie, de asistenţă medicală gratuită sau la tarife reduse.

Cardul este valabil în Spatiul Economic European si în Elvetia. Prin urmare, vă va fi recunoscut în Polonia, dar nu si în Ucraina. Veţi avea nevoie şi de o asigurare de călătorie.


Attention Health Advice!

Exercitaţi-vă drepturile de consumator european!

 • Indiferent din ce ţară proveniţi, normele europene în materie de protectie a consumatorilor vă protejează drepturile peste tot în UE.
 • Consultati site-ul nostru de internet sau contactaţi-ne on-line dacă vă confruntaţi cu o problemă în acest domeniu.
 • Ucraina nu face parte din UE, deci normele în materie de protecţie a consumatorilor ar putea fi diferite în această ţară. Dacă doriţi să puneţi o întrebare sau aveţi nevoie de asistenţă, contactaţi Federaţia ucraineană a consumatorilor, Pulse (tel: +38 044 51 39 936, e-mail: ucf_pulse@ukr.net).
  Mai multe informatii la adresa: http://www.consumerinfo.org.ua.

Atenţie la oferte!

Fiţi vigilenţi când căutaţi on-line bilete de avion sau locuri de cazare la preţ redus.

Normele UE interzic furnizarea de informatii înselătoare cu privire la preturi sau servicii.

Rezervaţi inteligent!

Evitaţi rezervările de ultim moment pe parcursul acestei perioade aglomerate.

Dacă ati achizitionat un pachet care include cel putin două din următoarele elemente:

 • transport
 • cazare
 • alte servicii turistice, reprezentând o parte importantă a pachetului
 • ŞI
 • un serviciu care acoperă o perioadă mai mare de 24 de ore sau include cazare pentru o noapte,

aveti dreptul de a-l transfera altcuiva sau de a solicita o anulare, în cazul în care conţinutul pachetului se schimbă considerabil.

Călătoriţi fără griji!

 • Zbor anulat, întârzieri prelungite, îmbarcare refuzată? Bagaje pierdute sau deteriorate?

  Folositi-vă de drepturile de pasager al transportului aerian pentru a obtine rambursarea costurilor, redirecționarea pe alt traseu ti alte tipuri de compensaţii.

  Compania aeriană trebuie să vă informeze cu privire la drepturile dumneavoastră.
 • Dacă mergeţi cu trenul, puteti, de asemenea, să obtineţi despăgubiri în caz de pierdere sau deteriorare a bagajelor, de anulare a călătoriei sau de întârzieri.

Citiţi contractele de închiriere a automobilelor!

Când închiriaţi o maşină, aveti dreptul la informatii clare ti la clauze contractuale corecte.

Verificati sugestiile noastre.

Informaţi-vă înainte de a cumpăra!

Cumpărătorii din tările UE au aceleaşi drepturi minime în materie de protecţie a consumatorilor.

 • Garanţie de 2 ani – vânzătorul trebuie să repare sau să înlocuiască, gratuit, produsele defecte. Dacă acest lucru nu este posibil într-un interval rezonabil de timp ti fără inconveniente, puteti cere o reducere de pret sau o rambursare. Garantiile comerciale nu înlocuiesc garanţia minimă de doi ani, dar o pot completa.
 • As an EU national, you're entitled to the same price for a product or service as a local. This also means that you must not be refused a service just because you live in another EU country.

Cereţi sfaturi şi consiliere gratuită!

Aveţi probleme cu produsele achiziţionate în străinătate?

Contactati Centrul european pentru protectia consumatorilor din tara dumneavoastră, dacă ati cumpărat bunuri sau servicii de la comercianti stabiliti în altă tară a UE.

BILETE

Vânzarea biletelor intră EXCLUSIV în responsabilitatea UEFA ti a distribuitorilor săi acreditaţi.

Pentru a evita să intraţi în posesia unor bilete falsificate, cumpăraţi-vă biletele respectând regulile stabilite de UEFA.

Contactaţi UEFA pentru orice problemă legată de vânzarea biletelor.