Service tools

Language selector

Navigation path

Αποθηκεύστε στο κινητό σας τις παρακάτω πληροφορίες Ελέγξτε τα προσωπικά σας έγγραφα Πάρτε μαζί σας την Ευρωπαϊκή Κάρτα Ασφάλισης Ασθενείας Αξιοποιήστε τα δικαιώματα καταναλωτή της ΕΕ Εξετάστε προσεκτικά τις προσφορές Κάντε έξυπνες κρατήσεις Ταξιδέψτε αμέριμνοι Διαβάστε προσεκτικά τους όρους ενοικίασης αυτοκινήτου Ενημερωθείτε πριν κάνετε τις αγορές σας Ζητήστε και λάβετε δωρεάν βοήθεια και συμβουλές
ΟΥΕΦΑ EURO 2012 Πολωνία - Ουκρανία

Είστε ποδοσφαιρόφιλος και σχεδιάζετε να ταξιδέψετε για να παρακολουθήσετε από κοντά τους αγώνες EURO 2012;

Οι συμβουλές που ακολουθούν θα σας βοηθήσουν να απολαύσετε το ταξίδι σας χωρίς προβλήματα!

Αποθηκεύστε στο κινητό σας τις παρακάτω πληροφορίες

 • Αριθμός έκτακτης ανάγκης στην ΕΕ: 112
 • Βοήθεια για τους καταναλωτές σε όλες τις γλώσσες της ΕΕ με ηλεκτρονική ερώτηση στην υπηρεσία Europe Direct
 • Νομικές συμβουλές για συγκεκριμένο πρόβλημα καταναλωτών στην Πολωνία (στα αγγλικά, Δευτέρα-Παρασκευή, 9.00-17.00 ώρα CET)
  • Δωρεάν γραμμή ενημέρωσης καταναλωτών 800 007 707 (από σταθερό τηλέφωνο στην Πολωνία ή από κινητό πολωνικής εταιρείας τηλεφωνίας) *
  • Γραμμή ενημέρωσης καταναλωτών +48 228 27 5474 (από κινητό τηλέφωνο ξένης εταιρείας τηλεφωνίας. Ισχύει κανονικό τιμολόγιο, περιλαμβανομένης και της περιαγωγής) *
  * Η γραμμή ενημέρωσης λειτουργεί με ευθύνη της Πολωνικής Ομοσπονδίας Καταναλωτών (Federacja Konsumentów). Το πρόγραμμα χρηματοδοτεί το Πολωνικό Γραφείο Ανταγωνισμού και Προστασίας των Καταναλωτών και η Ευρωπαϊκή Επιτροπή

Ελέγξτε τα προσωπικά σας έγγραφα

 • Αν ταξιδεύετε στην Πολωνία από χώρα εκτός Σένγκεν, ενημερωθείτε προκαταβολικά από τις εθνικές σας αρχές για τα έγγραφα που χρειάζεστε.
 • Ισχύον δίπλωμα οδήγησης αν σχεδιάζετε να νοικιάσετε αυτοκίνητο.
 • Ισχύον διαβατήριο, αν πηγαίνετε στην Ουκρανία.
 • Ως υπήκοος της ΕΕ, όταν βρίσκεστε εκτός της ΕΕ μπορείτε να ζητήσετε προξενική προστασία από την πρεσβεία ή το προξενείο της χώρας σας ή οποιασδήποτε άλλης χώρας της ΕΕ σε περίπτωση σοβαρών προβλημάτων.

Κατάλογος πρεσβειών και προξενείων στην Ουκρανία

Πάρτε μαζί σας την Ευρωπαϊκή Κάρτα Ασφάλισης Ασθενείας

Αποκτήστε δωρεάν την Ευρωπαϊκή Κάρτα Ασφάλισης Ασθενείας για να έχετε πρόσβαση, με μειωμένες τιμές ή δωρεάν, στο δημόσιο σύστημα υγείας της Πολωνίας.

Η κάρτα ισχύει στον Ευρωπαϊκό Οικονομικό Χώρο και στην Ελβετία. Επομένως ισχύει στην Πολωνία, αλλά όχι στην Ουκρανία. Για τη χώρα αυτή χρειάζεστε ασφάλεια ταξιδίου.


Attention Health Advice!

Αξιοποιήστε τα δικαιώματα καταναλωτή της ΕΕ

 • Όποια υπηκοότητα κι αν έχετε, οι νόμοι της ΕΕ περί προστασίας των καταναλωτών διασφαλίζουν τα δικαιώματά σας σε όλες τις χώρες της ΕΕ.
 • Συμβουλευτείτε τον ιστότοπό μας ή στείλτε μας ηλεκτρονικά τις ερωτήσεις σας για οποιοδήποτε θέμα καταναλωτών αντιμετωπίζετε.
 • Η Ουκρανία δεν είναι κράτος μέλος της ΕΕ και, επομένως, τα δικαιώματα καταναλωτών μπορεί να διαφέρουν εκεί. Για ερωτήσεις ή παροχή βοήθειας, επικοινωνήστε με τη γραμμή ενημέρωσης της Ουκρανικής Ομοσπονδίας Καταναλωτών (τηλ.: +38 044 51 39 936, ηλεκτρονική διεύθυνση: ucf_pulse@ukr.net).
  Για περισσότερες πληροφορίες: http://www.consumerinfo.org.ua.

Εξετάστε προσεκτικά τις προσφορές

Να είστε ιδιαίτερα προσεκτικοί όταν ψάχνετε στο Διαδίκτυο για φτηνές τιμές στις πτήσεις και τα ξενοδοχεία.

Οι κανόνες της ΕΕ απαγορεύουν τις παραπλανητικές πληροφορίες σχετικά με τιμές ή παροχή υπηρεσιών.

Κάντε έξυπνες κρατήσεις

AΑποφύγετε τις κρατήσεις τελευταίας στιγμής σε περιόδους αιχμής.

Αν έχετε αγοράσει πακέτο που περιλαμβάνει τουλάχιστον 2 από τα ακόλουθα:

 • μεταφορά
 • κατάλυμα
 • άλλες τουριστικές υπηρεσίες που αποτελούν σημαντικό τμήμα του πακέτου
 • ΚΑΙ
 • οι παρεχόμενες υπηρεσίες καλύπτουν πάνω από 24 ώρες ή περιλαμβάνουν διανυκτέρευση,

έχετε το δικαίωμα να μεταβιβάσετε το πακέτο σε κάποιον άλλο ή να ζητήσετε την ακύρωσή του, εφόσον το πακέτο μεταβληθεί σημαντικά.

Ταξιδέψτε αμέριμνοι

 • Ακυρώθηκε η πτήση σας, έχετε μεγάλη καθυστέρηση, σας αρνήθηκαν την επιβίβαση στο αεροπλάνο; Χάθηκαν ή καταστράφηκαν οι αποσκευές σας;

  Σύμφωνα με τα δικαιώματα επιβατών αεροπορικών μεταφορών δικαιούστε επιστροφή των χρημάτων σας, αλλαγή πτήσης, αποζημίωση κλπ.

  Ο αερομεταφορέας οφείλει να σας ενημερώσει για τα δικαιώματά σας.
 • Αν ταξιδεύετε σιδηροδρομικώς. δικαιούστε επίσης αποζημίωση σε περίπτωση απώλειας ή καταστροφής των αποσκευών σας, ακύρωσης ή καθυστέρησης του ταξιδιού σας.

Διαβάστε προσεκτικά τους όρους ενοικίασης αυτοκινήτου

Όταν νοικιάζετε αυτοκίνητο, έχετε δικαίωμα για σαφή ενημέρωση και ορθούς όρους σύμβασης.

Ρίξε μια ματιά στις συμβουλές μας.

Ενημερωθείτε πριν κάνετε τις αγορές σας

Οι καταναλωτές σε όλες τις χώρες της ΕΕ έχουν τα ίδια ελάχιστα δικαιώματα καταναλωτών.

 • 2ετής εγγύηση: ο πωλητής οφείλει να επιδιορθώσει ή να αντικαταστήσει δωρεάν τα ελαττωματικά προϊόντα. Αν αυτό δεν είναι δυνατό σε εύλογο χρονικό διάστημα ή χωρίς ταλαιπωρία, μπορείτε να ζητήσετε να σας επιστρέψουν τα χρήματά σας ή να σάς κάνουν έκπτωση. Η εμπορική εγγύηση δεν αντικαθιστά την ελάχιστη 2ετή εγγύηση αλλά μπορεί να την συμπληρώνει.
 • Ως υπήκοος χώρας της ΕΕ, δικαιούστε σε κάθε χώρα την ίδια τιμή για ένα προϊόν ή υπηρεσία με τους υπηκόους της εκάστοτε χώρας. Αυτό επίσης σημαίνει ότι κανείς δεν μπορεί να σας αρνηθεί την παροχή υπηρεσίας μόνο και μόνο επειδή ζείτε σε άλλη χώρα της ΕΕ.

Ζητήστε και λάβετε δωρεάν βοήθεια και συμβουλές

Επιστρέφοντας στη χώρα σας διαπιστώσατε ότι κάνατε μια προβληματική αγορά;

Επικοινωνήστε με το Ευρωπαϊκό Κέντρο Καταναλωτών της χώρας σας αν έχετε αγοράσει προϊόντα ή υπηρεσίες από εμπόρους σε άλλη χώρα της ΕΕ.

ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ

Η πώληση εισιτηρίων είναι αρμοδιότητα της ΟΥΕΦΑ και των επίσημων πωλητών της ΜΟΝΟ.

Αγοράστε τα εισιτήριά σας σύμφωνα με τους κανόνες έκδοσης της ΟΥΕΦΑ για να μη βρεθείτε αργότερα με πλαστά εισιτήρια.

Απευθυνθείτε στην ΟΥΕΦΑ για κάθε πρόβλημα σχετικά με την έκδοση εισιτηρίων.