left
  slide
right
transtrans
 

de en fr nl

Directoraat-generaal Gezondheids-en consumentenbescherming

Press releases

Brussel, 12 juni 2001

MKZ : Bijna alle beperkingen nu opgeheven

Het Permanent Veterinair Comité (PVC) heeft zich vandaag uitgesproken voor een voorstel van de Europese Commissie in verband met mond- en klauwzeer (MKZ) in Nederland.

De beperkende maatregelen in Nederland zijn verder verlicht. Het vervoer naar andere lidstaten van levende runderen en varkens als fok-, gebruiks- en slachtdier uit boerderijen in Nederland buiten de bewakingszone rond Oene in de provincies Overijssel en Gelderland zal worden toegestaan. De bevoegde autoriteiten van de lidstaat van bestemming en doorvoer moeten echter van dergelijke transporten in kennis worden gesteld. De beschermings- en bewakingszones rond Kootwijkerbroek zijn door Nederland overeenkomstig de communautaire wetgeving opgeheven.

De resterende beperkingen in Nederland zijn: verbod op de uitvoer van alle dieren van voor MKZ gevoelige soorten en van dergelijke dieren afgeleide producten uit de bewakingszone rond Oene, en van schapen en geiten uit het gehele land. Deze maatregelen gelden nog tot 25 juni 2001.

Na deze datum zullen in geen enkele lidstaat, met uitzondering van Groot-Brittannië, nog communautaire beschermingsmaatregelen in verband met mond- en klauwzeer van toepassing zijn.

Top

Press releases
VOEDSELVEILIGHEID | VOLKSGEZONDHEID | CONSUMENTENZAKEN | DIRECTORAAT-GENERAAL GEZONDHEIDS-EN CONSUMENTENBESCHERMING

 
lefttranspright

 

  printable version  
Public HealthFood SafetyConsumer Affairs