Cale de navigare

Despre noi

OBIECTIVELE NOASTRE

Să facem din Europa un loc mai sănătos şi mai sigur, în care consumatorii să aibă certitudinea că le sunt protejate interesele.
Ştim că o societate total lipsită de riscuri pentru consumatori nu este posibilă, însă facem tot ce putem să le diminuăm şi să le gestionăm cât mai bine.

Obiectivele noastre:

 ACTIVITATEA NOASTRĂ

Ne atingem obiectivele observând, ascultând şi acţionând.

  • Monitorizăm - odată ce UE a adoptat reglementări în domeniul siguranţei alimentelor, al drepturilor consumatorilor sau al sănătăţii publice, depinde de autorităţile naţionale, regionale şi locale să le aplice şi să se asigure că producătorii şi comercianţii de produse alimentare le respectă.
    Una dintre sarcinile noastre constă în a verifica în ce măsură se întâmplă acest lucru.
  • Ascultăm - pentru a fi eficiente, politicile noastre trebuie să ţină cont de celelalte politici europene (de ex. politica în domeniul concurenţei, cea comercială şi cea de mediu) şi de preocupările tuturor factorilor implicaţi. Prin intermediul unor vaste consultări, ne propunem să cunoaştem opiniile tuturor părţilor interesate.
  • Acţionăm - acolo unde este nevoie ca UE să acţioneze, elaborăm propuneri apelând la un întreg ansamblu de acte legislative, asistenţă pentru proiecte şi alte măsuri. De asemenea, sprijinim autorităţile naţionale sau regionale acolo unde acestea sunt mai bine plasate pentru a acţiona.

 CINE SUNTEM

DG Sănătate şi Consumatori numără aproximativ 960 de angajaţi. Dintre aceştia

  1. circa 660 lucrează la Bruxelles
  2. aproximativ 120 la Luxemburg şi alţi 180 la Grange, lângă Dublin.