Navigációs útvonal

Támogatások

A támogatás és a közbeszerzési szerződés közötti különbség

Támogatás esetén a Bizottság egy külső szervezet olyan tevékenységeihez nyújt pénzügyi segítséget, amelyek hozzájárulnak bizonyos uniós szakpolitikai célokhoz. A támogatás kedvezményezettjeit ajánlattételi felhívás alapján választják ki.

A közbeszerzési szerződéseket a Bizottság gazdasági szereplőkkel köti, hogy azok fizetés ellenében bizonyos szolgáltatásokat vagy termékeket a rendelkezésére bocsássanak. A gazdasági szereplőket ajánlati felhívás alapján választja ki.

Támogatások a nemzetközi gazdasági és pénzügyi területen


A Gazdasági és Pénzügyi Főigazgatóság összehangolt üzleti és fogyasztói felméréseket koordinál, amelyeket az uniós tagállamok és a tagjelölt országok készítenek el különböző ágazatokra vonatkozóan.

„A vállalati és fogyasztói felmérésekre vonatkozó közös harmonizált uniós program” nevet viselő kezdeményezés keretében a Gazdasági és Pénzügyi Főigazgatóság időről-időre ajánlattételi felhívásokat bocsát ki együttműködő partnerek kiválasztására. A kiválasztást követően a Gazdasági és Pénzügyi Főigazgatóság támogatási szerződéseket ír alá, ahol a társfinanszírozási ráta akár 50% is lehet.

További eszközök

  • Nyomtatható változat 
  • Szövegméret csökkentése 
  • Szövegméret növelése