Repræsentationen i Danmark

Nyheder

Pages

Margrethe Vestager
24/02/2017

Fredag mødes kommissæren med justitsminister Søren Pape Poulsen og Uffe Elbæk, leder af Alternativet og lørdag holder hun hovedtalen ved en begivenhed afholdt af Foreningen af Danske Lægestuderende (FADL).

Kategori:
Økonomi, finansiering, skat og konkurrence, Sådan fungerer EU / EU-institutioner
23/02/2017

Repræsentationen holder et par gange om året et seminar om EU emner for journalister. Hensigten med disse seminarer er at komme lidt op i luften for at få overblik, i modsætning til/sammenlign briefinger om aktuelle EU spørgsmål, som Margrethe Vestager afholder på Repræsentationen ca. en gang om måneden.

Kategori:
Sådan fungerer EU / EU-institutioner
22/02/2017

Kommissionen om Danmark:

  • Den økonomiske vækst i Danmark er stabil og stigende, drevet af det private forbrug og med i højere grad af investeringer fra det private erhvervsliv.
  • Lav arbejdsløshed, dog stadig med udfordringer for at finde arbejde blandt de unge, dem over 60 og de med ikke-europæisk baggrund.
  • Høje prisstigninger på boliger i Danmark siden 2012.  Mange familier er blevet økonomisk følsomme, når de stifter stor gæld og hvis renten stiger.
  • Den danske regering har vedtaget reformer for at øge den manglende vækst i servicefagene. Men der er stadig udfordringer.
Kategori:
Økonomi, finansiering, skat og konkurrence
Moede
21/02/2017

Bruxelles - Endelig dagsorden for Kommissionens møde onsdag den 22. februar 2017 handler om Polen samt og hvidbogen om Europas fremtid...

Kategori:
Sådan fungerer EU / EU-institutioner
20/02/2017

I denne uge handler det bl.a. om økonomisk prognose for euroområdet i 2017-2018, forbrugerbeskyttelse i det digitale indre marked og typegodkendelsessystemet for biler, bekæmpelse af skatteundgåelse og ikkesamarbejdsvillige skattejurisdiktioner.
Onsdag holder Kommissionen møde om bl.a. Polen og EU's fremtid samt femlægger det europæiske semesters vinterpakke, torsdag har vi journalistseminar om EU's sikkerhedsdagsorden og sidst på ugen får vi besøg af Margrethe Vestager...

Kategori:
Sådan fungerer EU / EU-institutioner
14/02/2017

Efter den orienterende debat den 1. februar har Kommissionen nu fremlagt et forslag om at revidere komitologiforordningen i overensstemmelse med det løfte, kommissionsformand Juncker afgav i sin tale om Unionens tilstand.

Kategori:
Sådan fungerer EU / EU-institutioner
Foto©istockphoto/Thinkstock
14/02/2017

Strasbourg - Endelig dagsorden for Kommissionens møde tirsdag den 14. februar 2017 handler bl.a. om komitologi og udvalgsprocedurer samt om vinterprognosen og Euronews...

Kategori:
Sådan fungerer EU / EU-institutioner
13/02/2017

Alle EU-medlemsstaters økonomier fortsætter med at vokse i 2016, 2017 og 2018
Kommissionen har offentliggøre sin økonomiske vinterprognose, der bl.a. indeholder data rom vækst i bruttonationalproduktet (BNP), inflation, beskæftigelse og underskud på de offentlige budgetter samt statsgæld.

Kategori:
Økonomi, finansiering, skat og konkurrence
13/02/2017

I uge 7 handler det bl.a. om den økonomiske vinterprognose, den danske Europol-aftale, komitologi og udvalgsprocedurer, overtrædelsessager samt om det europæiske solidaritetskorps og uddannelse som bidrag til social samhørighed...

Kategori:
Sådan fungerer EU / EU-institutioner
09/02/2017

Velfærd og balance - hvad vil DU spørge om?
Nu har du en unik mulighed for at komme i direkte dialog med EU's social- og beskæftigelseskommissær Marianne Thyssen.

Kategori:
Beskæftigelse og sociale rettigheder

Pages