Repræsentationen i Danmark

Nyheder

Pages

25/03/2017

EU's stats- og regeringschefer mødes 25. marts i Rom, Italien, i anledning af 60-årsdagen for Romtraktaterne.

Kategori:
Sådan fungerer EU / EU-institutioner
foto©hemera/Thinkstock
09/03/2017

Vigtigste punkter på dagsordenen forventes at blive økonomi, sikkerhed og eksterne forbindelser.

Kategori:
Sådan fungerer EU / EU-institutioner
Foto©istockphoto/Thinkstock
01/03/2017

Bruxelles - Dagsordenen for Kommissionens møde onsdag den 1. marts 2017 foreligger endnu ikke...

Kategori:
Sådan fungerer EU / EU-institutioner
27/02/2017

Kommissæren for humanitær bistand og krisestyring mødes mandag med Beredskabsstyrelsen og med en række ngo'er, herunder Dansk Flygtningehjælp, Dansk Røde Kors og Folkekirkens Nødhjælp.

Kategori:
Sådan fungerer EU / EU-institutioner, Forbindelser med omverdenen og udenrigspolitik
Margrethe Vestager
24/02/2017

Fredag mødes kommissæren med justitsminister Søren Pape Poulsen og Uffe Elbæk, leder af Alternativet, og lørdag holder hun hovedtalen ved en begivenhed afholdt af Foreningen af Danske Lægestuderende (FADL).

Kategori:
Økonomi, finansiering, skat og konkurrence, Sådan fungerer EU / EU-institutioner
24/02/2017

I næste uge får vi i Danmark besøg af både Christos Stylianides og Margrethe Vestager.
Andre emner i EUge 9 bliver bl.a. ren energi og Energiunionen, Industriens Dag, miljø, handel, den digitale økonomi og det digitale samfund, sociale sikringsordninger samt om kvinders og mænds færdigheder og kompetencer...

Kategori:
Sådan fungerer EU / EU-institutioner
23/02/2017

Repræsentationen holder et par gange om året et seminar om EU emner for journalister. Hensigten med disse seminarer er at komme lidt op i luften for at få overblik, i modsætning til/sammenlign briefinger om aktuelle EU spørgsmål, som Margrethe Vestager afholder på Repræsentationen ca. en gang om måneden.

Kategori:
Sådan fungerer EU / EU-institutioner
22/02/2017

Kommissionen om Danmark:

  • Den økonomiske vækst i Danmark er stabil og stigende, drevet af det private forbrug og med i højere grad af investeringer fra det private erhvervsliv.
  • Lav arbejdsløshed, dog stadig med udfordringer for at finde arbejde blandt de unge, dem over 60 og de med ikke-europæisk baggrund.
  • Høje prisstigninger på boliger i Danmark siden 2012.  Mange familier er blevet økonomisk følsomme, når de stifter stor gæld og hvis renten stiger.
  • Den danske regering har vedtaget reformer for at øge den manglende vækst i servicefagene. Men der er stadig udfordringer.
Kategori:
Økonomi, finansiering, skat og konkurrence
Moede
21/02/2017

Bruxelles - Endelig dagsorden for Kommissionens møde onsdag den 22. februar 2017 handler om Polen samt og hvidbogen om Europas fremtid...

Kategori:
Sådan fungerer EU / EU-institutioner
20/02/2017

I denne uge handler det bl.a. om økonomisk prognose for euroområdet i 2017-2018, forbrugerbeskyttelse i det digitale indre marked og typegodkendelsessystemet for biler, bekæmpelse af skatteundgåelse og ikkesamarbejdsvillige skattejurisdiktioner.
Onsdag holder Kommissionen møde om bl.a. Polen og EU's fremtid samt femlægger det europæiske semesters vinterpakke, torsdag har vi journalistseminar om EU's sikkerhedsdagsorden og sidst på ugen får vi besøg af Margrethe Vestager...

Kategori:
Sådan fungerer EU / EU-institutioner

Pages