Repræsentationen i Danmark

Nyheder

Pages

Foto©istockphoto/Thinkstock
17/01/2017

Srasbourg - Dagsordenen for Kommissionens møde tirsdag den 17. januar 2017 foreligger endnu ikke...

 

Kategori:
Institutionelle spørgsmål
17/01/2017

Det årlige møde i Det Verdensøkonomiske Forum den 17.-20. januar i Davos er en vigtig international begivenhed, som skal være med til at ”forbedre verdenstilstanden” (forummets motto).  Forummet er en vigtig begivenhed, hvor Kommissionen kan fremlægge og promovere sine prioriteter, strategier og handlingsplaner.

Kategori:
Forbindelser med omverdenen og udenrigspolitik, Institutionelle spørgsmål
13/01/2017

I EUge 3 handler det bl.a. om Syrien og fredsprocessen i Mellemøsten, ny formand for Parlamentet, Økonomisk Verdensforums møde i Davos samt to danske sager ved domstolen...
Og så slutter ugen af med den officielle åbning af Aarhus som kulturby i 2017!

Kategori:
Institutionelle spørgsmål
Margrethe Vestager
12/01/2017

Torsdag den 12. januar holder kommissæren bl.a. hovedtalen ved SKAGEN-fondenes nytårskonference.
Fredag mødes hun med medlemmer af Folketingets Europaudvalg og med udenrigsminister Anders Samuelsen for at diskutere aktuelle europæiske temaer.

Kategori:
Økonomi, finansiering, skat og konkurrence, Institutionelle spørgsmål
Foto©istockphoto/Thinkstock
10/01/2017

Bruxelles - Endelig dagsordenen for Kommissionens møde onsdag den 10. januar 2017 handler bl.a. om beskyttelse af personoplysninger, EU-dataøkonomi, arbejdsbeskyttelse samt om strategien for det indre marked og servicepakken...

Kategori:
Institutionelle spørgsmål
10/01/2017

Kommissionen har fremlagt pakke af foranstaltninger, som vil gøre det lettere for virksomheder og erhvervsfolk at levere tjenesteydelser til op til 500 millioner mennesker i EU.

Kategori:
Erhvervsliv, Økonomi, finansiering, skat og konkurrence
10/01/2017

Investeringer i sundhed og sikkerhed på arbejdspladsen forbedrer borgernes liv ved at forebygge ulykker og arbejdsrelaterede sygdomme. Kommissionens nye initiativ bygger videre på den tidligere indsats og har til formål at forbedre beskyttelsen af arbejdstagerne mod arbejdsbetinget kræft, at hjælpe virksomhederne, navnlig SMV'er og mikrovirksomheder, med deres bestræbelser på at overholde de lovgivningsmæssige rammer og at sætte mere fokus på resultaterne og mindre på papirarbejde.

Kategori:
Beskæftigelse og sociale rettigheder
10/01/2017

Kommissionen har fremlagt foreslag til en opdateret lovgivning for at sikre en stærkere beskyttelse af privatlivets fred mht. elektronisk kommunikation samt politiske og juridiske løsninger for en  EU-data-økonomi.

2017
06/01/2017

Første fulde arbejdsuge i 2017 handler bl.a. om det indre marked, databeskyttelse og dataøkonomi samt om sikkerhed og sundhed på arbejdspladsen, det maltesiske formandsskab og så får vi i Danmark besøg af Margrethe Vestager.
Se også hvad der ellers kommer til at ske i EU det næste halve år...

Kategori:
Institutionelle spørgsmål
Henning Christophersen
03/01/2017

Med Henning Christophersens bortgang har Danmark mistet sin nok mest indflydelsesrige EU-politiker nogensinde.

Henning Christophersen kom ind i Europa-Kommissionen i 1985 med nogle klare fordele. Han var en af 4 forhenværende finansministre, og han kendte den nye formand for Europa-Kommissionen Jacques Delors godt på forhånd.

Kategori:
Institutionelle spørgsmål

Pages