Repræsentationen i Danmark

Nyheder

Pages

15/06/2017

Igen i år kommer #EUiDK til Folkemødet og det vil bl.a. handle om EU's fremtid...!

Kategori:
Sådan fungerer EU / EU-institutioner
Foto©hemera/Thinkstock
03/05/2017

Bruxelles - Dagsordenen for Kommissionens møde onsdag den 3. maj 2017 foreligger endnu ikke...

Kategori:
Sådan fungerer EU / EU-institutioner
01/05/2017

Den ottende udgave af den europæiske ungdomsuge afholdes i hele Europa fra den 1. til den 7. maj 2017. Den vil sætte fokus på solidaritet og socialt engagement blandt unge i Europa, informere om og fejre Erasmus+-programmet og give anledning til at lytte til unges tanker om, hvordan EU's ungdomspolitik skal se ud i fremtiden.

Kategori:
Kultur, uddannelse og ungdom
29/04/2017

Det Europæiske Råd i EU-27-format vedtog på et ekstraordinært møde (artikel 50) lørdag den 29. april  retningslinjerne for Brexitforhandlingerne. Retningslinjerne skal fastlægge rammen for forhandlingerne og skitsere EU's overordnede holdninger og principper under forhandlingerne.
Læs retningslinjer - klik her...

Kategori:
Sådan fungerer EU / EU-institutioner
29/04/2017

I dag blev den danske særaftale om Europol underskrevet i Bruxelles. Europa-Kommissionen har arbejdet hårdt på at sikre Danmark den bedst mulige tilknytning til Europol, nu hvor det fulde medlemskab ikke længere er juridisk muligt.

28/04/2017

I forbindelse med besøget taler kommissæren bl.a. til eleverne på Ingrid Jespersens Gymnasium på innovationsdagen og møder finansminister Kristian Jensen og socialdemokraternes leder Mette Frederiksen for at drøfte aktuelle europæiske emner.

Kategori:
Økonomi, finansiering, skat og konkurrence, Sådan fungerer EU / EU-institutioner
27/04/2017

Torsdag den 27. april er Kommissæren for handelsspørgsmål, svensken Cecilia Malmstrøm, til København. Hun mødes bl.a. med finansminister Kristian Jensen, medlemmer af Europaudvalget, deltager i en globaliseringskonference på Børsen som Dansk Erhverv og Udenrigsministeriet organiserer i fælleskab, samt mødes med enkelte repræsentanter fra den danske industri- og landbrugssektor. 

Kategori:
Forbindelser med omverdenen og udenrigspolitik
Moede
26/04/2017

Bruxelles - Endelig dagsorden for Kommissionens møde onsdag den 26. april 2017 der handler en del om den sociale dimension i Europa inkl. sociale rettigheder, arbejdsliv og privatliv, arbejdstid samt om Ungran, Tyrkiet og Glyphosat... 

Kategori:
Sådan fungerer EU / EU-institutioner
26/04/2017

Kommissionen har præsenteret det endelige udkast til den europæiske søjle for sociale rettigheder. Udkastet ledsages af en række konkrete initiativer, f.eks. et forslag der skal hjælpe arbejdende forældre og omsorgspersoner med at finde håndtere deres familieliv og deres karriere...

Kategori:
Beskæftigelse og sociale rettigheder
25/04/2017

I denne uge handler det en del om den europæiske søjle for sociale rettigheder som Kommissionen vedtager onsdag og om Brexit-topmødet på lørdag.
Andre emner bliver den danske Europol-aftale, Ungarn, Geo-blokering, Tyrkiet, overtrædelsessager, Gymnich og så får vi i Danmark fredag besøg af Cecilia Malmstrøm...

Kategori:
Sådan fungerer EU / EU-institutioner

Pages