Repræsentationen i Danmark

Forside

Nyheder
21/04/2017

EU's chefforhandler i de kommende Brexit-forhandlinger, Michel Barnier, besøger Danmark fredag den 21. april. Han skal mødes med udenrigsminister Anders Samuelsen og med Folketingets Europaudvalg, samt med repræsentanter for arbejdsmarkedets parter.
 

19/04/2017

Fra i dag anvendes et nyt system for elektronisk attestering, som skal sikre en bedre overvågning af importen af økologiske produkter. Det vil gøre EU til førende inden for sporbarhed og indsamling af pålidelige oplysninger om handel med disse produkter.

19/04/2017

Pr. 15. juni 2017 vil man kunne bruge sin mobile enhed, når man rejser i EU, til de samme priser, som man betaler derhjemme - Læs mere:

12/04/2017

Inden påsken handler det bl.a. om den danske Europol-aftale, beskyttelse af migrantbørn, omfordeling og genbosætning af flygtninge, sikkerhedsunionen og Ungarn samt om det europæiske solidaritetskorps...

Efter påske står den på møder i Verdensbanken og IMF og så får vi i Danmark besøg af EU's Brexit-chefforhandler samt af Margrethe Vestager...

10/04/2017

Retssystemerne bliver stadig mere effektive, men der er stadig udfordringer...
Kommissionen har offentliggjort EU's resultattavle for retlige anliggender 2017. Formålet med resultattavlen er at hjælpe de nationale myndigheder med at forbedre deres retssystemer ved at stille disse sammenlignelige data til rådighed.

Arrangementer
Europa-Huset

Europa-Kommissionens Repræsentation og Europa-Parlamentets Informationskontor i Danmark er samlet under ét tag i Europa-Huset på Gothersgade 115 i København. Huset rummer kontorer til omtrent 30 medarbejdere, et konferencelokale og EU InfoPoint.

Europa-Huset danner rammen om en række informationsaktiviteter som seminarer, debatmøder, udstillinger, skolebesøg og kulturelle arrangementer, alt med EU som omdrejningspunkt og henvendt både til almindeligt interesserede borgere og særlige målgrupper.

Konferencefaciliteterne i Europa-Huset står også til rådighed for eksterne arrangører.

Date:
28/11/2016
Time:
10:00
Den 25. marts 2017 fylder Romtraktaterne 60 år og i anledning af #EU60 arrangerer #EUiDK følgende:

  • School Road Trip til fem handelsgymnasier rundt i landet fra den 20.-24. marts 2017 med fokus på EU, Romtraktaten (de fire friheder) og Investeringsplanen gennem hele dagen. Dette kulminerer i en EU-videofilm-konkurrence og paneldebat med MEP'ere og danske politikere om Danmark i EU. Ugen forventes dækket af pressen og vil blive præsenteret på vores hjemmeside og i vores sociale medier, inklusiv videofilmene om EU.
  • Konkurrence om at producere den bedste videofilm om EU's Investeringsplan og betydningen af de fire friheder under Rom-Traktaten, samt overrækkelse af pris til vinderne den 30. marts 2017.
  • Samling af de danske medlemmer af Det Europæiske Solidaritetskorps ultimo marts 2017
Date:
01/03/2017
Time:
11:30