Repræsentationen i Danmark

Forside

Nyheder
29/04/2017

Det Europæiske Råd i EU-27-format skal på et ekstraordinært møde (artikel 50) lørdag den 29. april  vedtage retningslinjerne for Brexitforhandlingerne. Retningslinjerne skal fastlægge rammen for forhandlingerne og skitsere EU's overordnede holdninger og principper under forhandlingerne.

29/04/2017

I dag underskrives den danske særaftale om Europol i Bruxelles. Europa-Kommissionen har arbejdet hårdt på at sikre Danmark den bedst mulige tilknytning til Europol, nu hvor det fulde medlemskab ikke længere er juridisk muligt.

28/04/2017

I forbindelse med besøget taler kommissæren bl.a. til eleverne på Ingrid Jespersens Gymnasium på innovationsdagen og møder finansminister Kristian Jensen og socialdemokraternes leder Mette Frederiksen for at drøfte aktuelle europæiske emner.

Moede
26/04/2017

Bruxelles - Endelig dagsorden for Kommissionens møde onsdag den 26. april 2017 der handler en del om den sociale dimension i Europa inkl. sociale rettigheder, arbejdsliv og privatliv, arbejdstid samt om Ungran, Tyrkiet og Glyphosat... 

26/04/2017

Kommissionen har præsenteret det endelige udkast til den europæiske søjle for sociale rettigheder. Udkastet ledsages af en række konkrete initiativer, f.eks. et forslag der skal hjælpe arbejdende forældre og omsorgspersoner med at finde håndtere deres familieliv og deres karriere...

Arrangementer
Europa-Huset

Europa-Kommissionens Repræsentation og Europa-Parlamentets Informationskontor i Danmark er samlet under ét tag i Europa-Huset på Gothersgade 115 i København. Huset rummer kontorer til omtrent 30 medarbejdere, et konferencelokale og EU InfoPoint.

Europa-Huset danner rammen om en række informationsaktiviteter som seminarer, debatmøder, udstillinger, skolebesøg og kulturelle arrangementer, alt med EU som omdrejningspunkt og henvendt både til almindeligt interesserede borgere og særlige målgrupper.

Konferencefaciliteterne i Europa-Huset står også til rådighed for eksterne arrangører.

Date:
28/11/2016
Time:
10:00
Den 25. marts 2017 fylder Romtraktaterne 60 år og i anledning af #EU60 arrangerer #EUiDK følgende:

  • School Road Trip til fem handelsgymnasier rundt i landet fra den 20.-24. marts 2017 med fokus på EU, Romtraktaten (de fire friheder) og Investeringsplanen gennem hele dagen. Dette kulminerer i en EU-videofilm-konkurrence og paneldebat med MEP'ere og danske politikere om Danmark i EU. Ugen forventes dækket af pressen og vil blive præsenteret på vores hjemmeside og i vores sociale medier, inklusiv videofilmene om EU.
  • Konkurrence om at producere den bedste videofilm om EU's Investeringsplan og betydningen af de fire friheder under Rom-Traktaten, samt overrækkelse af pris til vinderne den 30. marts 2017.
  • Samling af de danske medlemmer af Det Europæiske Solidaritetskorps ultimo marts 2017
Date:
01/03/2017
Time:
11:30