Repræsentationen i Danmark

Forside

Nyheder
27/04/2017

Torsdag den 27. april er Kommissæren for handelsspørgsmål, svensken Cecilia Malmstrøm, til København. Hun mødes bl.a. med finansminister Kristian Jensen, medlemmer af Europaudvalget, deltager i en globaliseringskonference på Børsen som Dansk Erhverv og Udenrigsministeriet organiserer i fælleskab, samt mødes med enkelte repræsentanter fra den danske industri- og landbrugssektor. 

26/04/2017

Kommissionen har præsenteret det endelige udkast til den europæiske søjle for sociale rettigheder. Udkastet ledsages af en række konkrete initiativer, f.eks. et forslag der skal hjælpe arbejdende forældre og omsorgspersoner med at finde håndtere deres familieliv og deres karriere...

Moede
26/04/2017

Bruxelles - Endelig dagsorden for Kommissionens møde onsdag den 26. april 2017 der handler en del om den sociale dimension i Europa inkl. sociale rettigheder, arbejdsliv og privatliv, arbejdstid samt om Ungran, Tyrkiet og Glyphosat... 

25/04/2017

I denne uge handler det en del om den europæiske søjle for sociale rettigheder som Kommissionen vedtager onsdag og om Brexit-topmødet på lørdag.
Andre emner bliver den danske Europol-aftale, Ungarn, Geo-blokering, Tyrkiet, overtrædelsessager, Gymnich og så får vi i Danmark fredag besøg af Cecilia Malmstrøm...

21/04/2017

EU's chefforhandler for i de kommende Brexit-forhandlinger, Michel Barnier, besøgte Danmark fredag den 21. april. Han mødtes med udenrigsminister Anders Samuelsen og med Folketingets Europaudvalg, samt med repræsentanter for arbejdsmarkedets parter.
 

Arrangementer
Europa-Huset

Europa-Kommissionens Repræsentation og Europa-Parlamentets Informationskontor i Danmark er samlet under ét tag i Europa-Huset på Gothersgade 115 i København. Huset rummer kontorer til omtrent 30 medarbejdere, et konferencelokale og EU InfoPoint.

Europa-Huset danner rammen om en række informationsaktiviteter som seminarer, debatmøder, udstillinger, skolebesøg og kulturelle arrangementer, alt med EU som omdrejningspunkt og henvendt både til almindeligt interesserede borgere og særlige målgrupper.

Konferencefaciliteterne i Europa-Huset står også til rådighed for eksterne arrangører.

Date:
28/11/2016
Time:
10:00
Den 25. marts 2017 fylder Romtraktaterne 60 år og i anledning af #EU60 arrangerer #EUiDK følgende:

  • School Road Trip til fem handelsgymnasier rundt i landet fra den 20.-24. marts 2017 med fokus på EU, Romtraktaten (de fire friheder) og Investeringsplanen gennem hele dagen. Dette kulminerer i en EU-videofilm-konkurrence og paneldebat med MEP'ere og danske politikere om Danmark i EU. Ugen forventes dækket af pressen og vil blive præsenteret på vores hjemmeside og i vores sociale medier, inklusiv videofilmene om EU.
  • Konkurrence om at producere den bedste videofilm om EU's Investeringsplan og betydningen af de fire friheder under Rom-Traktaten, samt overrækkelse af pris til vinderne den 30. marts 2017.
  • Samling af de danske medlemmer af Det Europæiske Solidaritetskorps ultimo marts 2017
Date:
01/03/2017
Time:
11:30