Sti

Hold øje med dit udvalg
RSS feed
Send til en venSend til en venPrintPrint

Hold øje med dit udvalg

Hvis du arbejder med transport, er Parlamentets Transportudvalg en evig kilde til gode historier. Det samme gælder mange andre emner, hvor det er en god ide at følge med i arbejdet hos for eksempel udvalgene for forbrug og miljø, kultur, landbrug eller fiskeri. I alt har Europa-Parlamentet 20 stående udvalg, hvor de folkevalgte sidder.

De fleste MEP'er er medlem af ét udvalg og stedfortrædende i et andet. Det er i udvalgene, lovgivningen bliver formet i Parlamentet, og de vigtige debatter finder sted. Efter Lissabon-traktaten er der flere udvalg, der er blevet markant mere magtfulde, blandt andet inden for økonomi og handelspolitik.

Hvert udvalg har sit eget sekretariat, og mange af dem er meget hjælpsomme. Desværre er der stor forskel på, hvordan de strukturerer mødedokumenter og referater, og hvornår du kan få fat i dem.

Udvalgsmøder ligger normalt klumpet oven i hinanden i en uge ad gangen, så du kan ikke være sikker på at kunne følge med i, hvad der sker i Kulturudvalget, imens du overvåger Miljøudvalget. Derfor kan det være en god ide at lave en aftale med en kollega, der er til stede, om at overvåge og debriefe hinanden.

Følg de forskellige udvalg på Twitter. Flere af dem har i dag en Twitter-konto, hvor sekretariatet eller Parlamentets pressetjeneste sørger for at tweete ved vigtige afstemninger. Det kan især være til gavn, hvis der er tale om et enormt kompleks af ændringsforslag, hvor det er svært at gennemskue, hvad der er irrelevant ordstrid, og hvad der er epokegørende vedtagelser.

 

- Hold øje med udvalgene! Tag ned til Bruxelles på det tidspunkt, hvor din sag bliver behandlet i udvalget, og tal med politikerne. Du kan komme helt tæt på, følge sagerne og stille alle dine spørgsmål. Og så får du gratis kaffe imens.

Staffan Dahllöf, dansk/svensk undersøgende EU-journalist

 

 


 

Seneste

Flere
Seneste opdatering: 24/04/2014  |Til toppen