Sti

Her kan du finde lovene
RSS feed
Send til en venSend til en venPrintPrint

Her kan du finde lovene

Hvis du vil finde en EU-lov, et lovforslag, eller du vil overvåge, hvordan det går med at implementere en lov i Danmark, så er der flere steder at lede.

EUR-LEX
I Eur-Lex kan du finde al EU-lovgivning, der er vedtaget. Her ligger langt over 2,5 millioner dokumenter, og siden opdateres dagligt. Her kan du også finde Den Europæiske Unions Tidende, som officielt annoncerer al ny lovgivning.

Søgefunktionen er udmærket, især hvis du ved, hvad du leder efter. Du kan blandt andet søge på et af de overordnede emneord som for eksempel 'miljø' eller 'økonomi'. Du kan også søge direkte på lovenes numre, på datoer eller i konkrete traktater.

PRE-LEX
Pre-Lex er et redskab for de nørdede. Her kan du følge lovgivning, der er undervejs i EU's beslutningsproces (se også side 16). Opbygningen af Pre-Lex er hverken overskuelig eller brugervenlig, men søgefunktionen minder om den i Eur-Lex, og du kan søge på emner uden at kende det konkrete lovforslag på forhånd.

Retsinformation.dk
I 2008 blev Retsinformation.dk skabt for at gøre det lettere at overskue danske love og lovforslag. Her kan du finde alle love og regler, der udstedes af ministerierne og de centrale, statslige myndigheder, samt en række af Folketingets dokumenter. Det smarte er, at du kan finde et lovforslag og så i højre spalte se links til relaterede dokumenter. Det kan være udvalgspapirer, hvis forslaget har været behandlet i et udvalg, eller det kan være det EU-direktiv, som loven bygger på.

Det betyder også, at du faktisk kan holde øje med implementeringen af et EU-direktiv via Retsinformation.dk, fordi du kan se, hvordan arbejdet med lovforslaget skrider frem herhjemme. Læs i øvrigt mere om, hvorfor implementering kan være en journalistisk guldgrube på side 49.

Derudover har Europa-Parlamentet en database (læs mere her), og Ministerrådet har en database (læs mere om den her). EU-Domstolen har også en database, hvor du kan søge i afgørelserne på emneord (læs mere om domstolen her).

 

 


 

Seneste

Flere
Seneste opdatering: 24/04/2014  |Til toppen