Sti

Kig i arbejdsgrupperne
RSS feed
Send til en venSend til en venPrintPrint

Kig i arbejdsgrupperne

Når du søger i databasen, kan du også se de arbejdsgrupper, der har arbejdet med sagerne. Rådet har omkring 300 arbejdsgrupper med embedsmænd, der forbereder lovene.

Her forhandler diplomater, eksperter og embedsfolk om et lovforslag lige så snart, det har forladt Kommissionens skriveborde. Formålet er at finde et kompromis, som kan blive vedtaget i Rådet.

Møderne er som regel lukkede. Hvis du kan få fingre i en dagsorden, et referat eller en deltagerliste fra et møde i en arbejdsgruppe, så kan det hjælpe dig med at få et overblik over sagen. Hvilke lande er uenige? Hvad kæmper de enkelte lande for?

Der er 'delvis adgang' til mange dokumenter fra arbejdsgrupperne via aktindsigt. Det vil sige, at der er sat sorte streger i papirerne, for eksempel over navne på medlemmerne. Det er tit både lettere og mere givtigt at få dokumenterne fra en dansk embedsmand, en ekspert eller en interesseorganisation, der selv har siddet med ved bordet. Det er langt fra alle arbejdsgrupperne, der er særlig hemmelighedsfulde.

 

 


 

Seneste

Flere
Seneste opdatering: 24/04/2014  |Til toppen