Sti

Udvalget for Andragender
RSS feed
Send til en venSend til en venPrintPrint

Udvalget for Andragender

Parlamentets udvalg for andragender er en overset kilde til gode historier efter den klassiske formel "lille mand mod systemet". Et andragende, på engelsk 'petition', er en anmodning, men i EU-systemet er det snarere en klagesag.

I EU-lovene står, at borgere, virksomheder og organisationer kan indgive andragender "om forhold, der falder ind under EU's virksomhed, og som berører dem direkte". Når en borger klager, bliver sagen behandlet af de folkevalgte politikere i udvalget.

I 2013 har klagesagerne især handlet om menneskerettigheder og miljø. Blandt andet har der været klagesager om handikappedes rettigheder og forurening. Den økonomiske krise har også ført til klagesager, der bl.a. handler om mangel på bolig og hvordan banker kan behandle kunder.

I skrivende stund behandler udvalget også klager fra primært ikke-danske statsborgere, der føler sig forskelsbehandlede af den danske stat i forhold til forældremyndighed.

Det er kun muligt at klage over noget, som er inden for EU's kompetenceområde. Derudover hører klager over EU-forvaltningen som hovedregel til hos EU's Ombudsmand (læs i øvrigt mere om EU's Ombudsmand her).

Du kan læse mere om Udvalget for Andragender på dets hjemmeside, hvor du også kan læse udvalgets nyhedsbrev og granske tidligere sager. 

 

 

 


 

Seneste

Flere
Seneste opdatering: 24/04/2014  |Til toppen