Sti

Akkreditering
RSS feed
Send til en venSend til en venPrintPrint

Akkreditering

Det eneste, du skal bruge for at få adgang til EU-bygningerne i Bruxelles, er dit pressekort og dit pas.

Det er Europa-Kommissionen, der varetager akkreditering på vegne af alle EU's institutioner. For at blive akkrediteret skal du starte med at udfylde et ansøgningsskema. For en sikkerheds skyld er det en god ide at indsende skemaet mindst 24 timer før, du møder op ved døren. Hvis du skal deltage i særligt store arrangementer, bør du være i endnu bedre tid. Vær også opmærksom på, at der kan gives afslag på akkreditering til journalister, der ikke har base i Bruxelles, i forbindelse med topmøder eller arrangementer omgærdet af særlige sikkerhedshensyn, såsom præsidentbesøg.

Du kan søge om akkreditering via dette skema her.

Du kan læse mere om akkreditering her.

De tre institutioner har hver sin pressetjeneste, ligesom de har gode faciliteter, de stiller gratis til rådighed for pressefolk. For eksempel har både Europa-Parlamentet og Europa- Kommissionen tv- og radioudstyr og studier, som du kan bruge til at lave debatprogrammer eller interviews.

Det er muligt at blive i Danmark og få pressetjenesterne i Bruxelles til at hjælpe med at interviewe en politiker. De sørger for teknikken og kan placere alt fra blå himmel til EU-bygninger bag politikeren på skærmen. Det er blandt andet noget, regionale tv-stationer gør brug af, når de skal interviewe en lokal MEP.

Hvis du skal lave radio eller tv, har de tre store institutioner hver sin 'audiovisuelle tjeneste', der kan hjælpe.

Her er Rådets.

Her er Parlamentets.

Og her er Kommissionens

 

 


 

Seneste

Flere
Seneste opdatering: 24/04/2014  |Til toppen