Sti

Hold øje med afstemningerne
RSS feed
Send til en venSend til en venPrintPrint

Hold øje med afstemningerne

Når Europa-Parlamentet stemmer i plenarsalen i Strasbourg, kan du overvåge, hvem der stemmer hvad. Samme aften eller dagen efter en afstemning offentliggøres de såkaldte Roll Call Votes (RCV), som er lister over, hvem der har stemt hvad.

Der er utallige eksempler på, at en MEP er kommet i en prekær situation, fordi en nysgerrig journalist har gransket RCV-oversigterne. Men de kan også bruges til at se eventuel splittelse i en politisk gruppe om et særligt spørgsmål, som du følger, og hvor du gerne vil have et indtryk af, hvem der mener hvad.

RCV gælder også i Europa-Parlamentets udvalg. Her skal en MEP dog aktivt bede om at få en afstemning registreret. I starten af 2014 har der været debat om, hvorvidt RCV skal gælde for alle endelige afstemninger i udvalgene. Det er dog i skrivende stund en beslutning, der er udskudt til det nye parlament er valgt.

Du kan finde RCV-oversigter sammen med referater fra tidligere plenarsamlinger her.

Hjemmesiden Votewatch.eu overvåger, hvad Europa-Parlamentets medlemmer stemmer og samler det på en overskuelig måde. Her kan du eksempelvis se, hvor ofte de enkelte politikere har deltaget i RCV-afstemninger og hvor loyale, de er over for deres egne politiske grupper.

 

 


 

Seneste

Flere
Seneste opdatering: 24/04/2014  |Til toppen