Sti

EU i dagens aviser den 26. juli 2010
RSS feed
Send til en venSend til en venPrintPrint

  Arkiv

  Bekæmpelse af svig

  Smugler-smøger er en fed fidus
  Hovedparten af de svindelsager der efterforskes af EU's anti-korruptionsenhed OLAF omhandler handel og transport af illegale cigaretter og tobak.
  (Ekstra-Bladet man. 1/15)


  Erhvervsliv og iværksætteri


  Regning på forhånd
  Underdirektør i De Samvirkende Købmænd, Claus Bøgelund Nielsen, skriver i et læserbrev, at der er behov for et EU-indgreb, så store – og ofte meget dominerende – virksomheder ikke får held til at kvæle de små og mellemstore virksomheder med urimelige kredit- og betalingsaftaler.
  (Jyllands-Posten lør. 1/8)

  EU-investorer sikres bedre
  Chefkonsulent fra Eksportrådet, Sven Gad, skriver, at Europa-Kommissionen fremover vil forhandle bilaterale investeringsbeskyttelses aftaler – såkaldte BIT – med lande uden for EU på vegne af alle EU-landene. Det betyder at danske virksomheder i fremtiden vil få en yderligere beskyttelse når de bevæger sig uden for EU.   
  (Jyllands-Posten man. 3/9)


  Analytikere: EU-bankers eksamen var for let
  Analytikere kritiserer EU’s stresstest af de største europæiske banker for at være for blid. Markedets dom kommer i form af kursreaktioner i dag.
  (Jyllands-Posten man. 3/3, Berlingske Tidende man. 3/6, Politiken man. 1/9)

  Danske banker lettede over testen
  EU’s stresstest tegner et billede af en styrket dansk bank-sektor, lyder det fra Danmarks største bank. De fire banker brugte anledningen til at give sig selv et klap på skulderen.
  (Jyllands-Posten man. 3/3)

  EU's eksterne anliggender og sikkerhedspolitik


  EU indfører skrappe Iran-sanktioner
  EU’s udenrigsministre vedtager i dag en række overraskende skrappe sanktioner mod Iran. Der er ifølge diplomater tale om de mest vidtgående sanktioner i EU’s historie.
  (Jyllands-Posten man. 1/9)

  Humanitær bistand og krisestyring

  Verdens fattigste svigtes
  MEP for Socialdemokratiet, Britta Thomsen, skriver i et læserbrev, at det ikke er godt nok når de 27 EU-lande alene i år mangler at betale over 140 milliarder bistandskroner for at opfylde EU's egne målsætninger.
  (Kristeligt Dagblad lør. 1/16)

  Kommunikation

  Bliv bedre til IT
  MEP for Venstre, Morten Løkkegaard, skriver i et læserbrev, at han vil arbejde for at sikre flere EU-midler til udviklingen af europæernes IT-kompetencer, så vi ikke taber kapløbet med resten af verden om de nye job.
  (Berlingske Tidende lør. 2/4)

  Kultur

  Europæiske symboler er vigtige
  I et læserbrev skriver formand for Europæisk Ungdom Århus, Line Bay Bjerre, at europæiske symboler ikke er skabt for at ensrette, men derimod for at skabe en demokratisk fællesskabsfølelse i EU.
  (Jyllands-Posten man. 1/16)


  Medlemslande - Indre anliggender


  Nu aflyser hun igen
  I morgen når EU's udenrigsministre mødes i Bruxelles bliver det uden udenrigsminister Lene Espersen, da hun er på ferie med sin familie, hvorimod Sveriges udenrigsminister Carl Bildt aflyser sin ferie for at deltage i mødet.
  (B.T. søn. 1/16 & man. 1/12, Børsen man. 1/10, Kristeligt Dagblad man. 1/2, Information man. 1/4-5, Politiken man. 1/4, Berlingske Tidende man. 1/4, Ekstra-Bladet man. 1/22)

  Misforstå mig ret
  I et læserbrev skriver EU-ordfører for Venstre, Flemming Møller, at EU-debatten i valgår oftest kun handler om indenrigspolitiske overvejelser, hvilket er et problem.
  (Berlingske Tidende man. 2/10)

  Retlige anliggender, grundlæggende rettigheder og EU-borgerskab

  Hæv bøderne
  Som svar på Europa-Kommissionens mål om at halvere antallet af trafikdrab i EU indtil 2020, anbefaler Jyllands-Posten i en leder en væsentlig stigning i det danske bøde-niveau.
  (Jyllands-Posten man. 1/14)


  EU-dikteret overvågning
  MEP for Folkebevægelsen mod EU, Søren Søndergaard skriver i et læserbrev, at EU's overvågningsdirektiv desværre er symptomatisk for EU's retspolitik, hvor retssikkerheden kommer i anden række.
  (Information lør. 1/15)  

  Overvågning. Danmark er EU's overvågningsduks
  Flere lande har modsat Danmark nægtet at indføre en lov fra EU, der giver øget overvågning. EU revurderer loven i løbet af efteråret.
  (Jyllands-Posten lør. 1/2)

  Transport

  Så farlig er trafikken i EU
  En dugfrisk statistik fra Europa-Kommissionen viser, at Grækenland og Rumænien har den dårligste trafiksikkerhed i EU, mens Storbritannien har den bedste. Syv EU-lande er bedre placeret i statistikken end Danmark.
  (B.T. lør. 2/14-15)  

  Økonomiske og monetære anliggender

  Estland blev euroland
  I et læserbrev skriver medlem af Europabevægelsen, Arne Thøgersen, om Estlands plads som det 17. medlem af euroregionen, og spørger om Danmark mon bliver det 18.?
  (Jyllands-Posten søn. 1/18)

  Grækenland har fortjent ny hjælpepakke
  Som belønning for at have levet op til betingelserne stillet af EU og IMF i forbindelse med deres økonomiske støtte til Grækenland, er grækerne nu klar til at modtage den næste af flere planlagte hjælpepakker fra EU og IMF.
  (Politiken søn. 1/13)


  Europa og euroen
  Information skriver i en leder, at manglen på en åben og uhildet debat i Europa om valutaunionens fremtid er chokerende såvel som ildevarslende.
  (Information lør. 1/20)

  Store danske banker består banktest i EU – syv af de udenlandske dumper
  Fredag offentliggjorde EU resultaterne af en længe ventet banktest. I første omgang ser det ud til, at testen virker og sætter gang i de økonomiske hjul. Men det hele kan også vise sig at have været en unødvendig skueproces.
  (Politiken lør. 1/9, Jyllands-Posten lør. 3/6-7, Information lør. 1/6, Berlingske Tidende lør. 3/4-5)

  Trichet: Global stramning nu
  Chefen for Den Europæiske Centralbank, Jean-Claude Trichet, har taget bladet fra munden og opfordrer nu alle industrilande til at skære ned på statsbudgetterne og sætte skatten op.
  (Berlingske Tidende lør. 3/8) 
   

  Arkiv

  Seneste

  Flere
  Seneste opdatering: 31/10/2010  |Til toppen