Sti

EU i dagens aviser den 23. juli 2010
RSS feed
Send til en venSend til en venPrintPrint

  Arkiv

  Beskæftigelse, sociale anliggender, arbejdsmarkedsforhold og inklusion

  Ingen kender EU's fattigdomsår
  Målsætningen for Danmarks indsats i det europæiske fattigdomsår er at øge opmærksomheden omkring fattigdom. Inden årets udgang skal 250.000 danskere være opmærksom på det stadigt stigende problem som fattigdom udgør. Specielt i København er problemet blevet mere iøjefaldende, idet der er kommet flere hjemløse til i byen gader. Men indtil videre har regeringen ikke gjort noget, lyder kritikken fra oppositionen. 
  (Information 1/2-3)


  Erhvervsliv og iværksætteri


  EU’s stresstest frustrerer Danske Bank
  De banktest, EU offentliggør i dag, er blevet gennemført for hurtigt. De risikerer at være værdiløse, mener Danske Bank. De tre danske banker i testen regner med at bestå.
  (Politiken 1/10, Jyllands-Posten 3/8, Weekendavisen 1/3)


  Nogle banker skal dumpe i stresstest
  Stresstesten af de europæiske banker er ubrugelig, hvis der ikke er nok, som dumper, lyder advarslen. Samtidig vækker manglende åbenhed om testen bekymring.
  (Berlingske Tidende 3/2 + 12)

  EU's eksterne anliggender og sikkerhedspolitik

  Kosovo-afgørelse kan skubbe Serbien væk fra Vesten
  Den Internationale Domstol i Haag vurderede i går, at Kosovos uafhængighedserklæring ikke er ulovlig. Afgørelsen er et svidende nederlag for Serbien og kan skubbe landet længere væk fra både EU og USA. (Information 1/6-7)

  Leder: Lov og løsrivelse
  Information skriver i sin leder, at Kosovo er EU's største projekt med et stort tilhørende budget. Nu hvor der er sikkerhed om Kosovos status kan der stilles krav om, at Kosovo taler med de gamle fjender om holdbar fred. 
  (Information 1/2)


  Blokaden er stadig ødelæggende
  Israel har lempet blokaden og har øget den daglige transport af varer ind i Gaza, men det gør ikke den store forskel for befolkningen, rapporterer nødhjælpsorganisationer. EU’s udenrigspolitiske chef, Catherine Ashton, har netop været på besøg i Gaza, og hun krævede efterfølgende, at Israel fjerner blokaden og tillader eksport for at genoprette økonomien.  
  (Jyllands-Posten 1/11)


  Forskning, innovation og videnskab

  EU har brug for en vækstreform
  De 27 EU-lande har voldsomt brug for en vækstreform hvor midler bliver flyttet fra landbrugspolitikken og i stedet bliver investeret i forskning og innovation. Ifølge udenrigsminister, Lene Espersen, er grunden, at EU er længere væk fra Lissabon-målet om verdens bedste konkurrenceevne end nogensinde før.
  (Børsen 1/13)

  Indre marked og tjenesteydelser

  Læserbrev: Afskaf den danske sommerhusregel
  Landsformand for Europabevægelsen, Erik Boel, skriver i et læserbrev, at de danske regler om forbud mod udlændinges køb af sommerhusbolig i Danmark er et femte EU-forbehold. Den dobbeltmoralske sommerhusregel bør laves om.
  (Kristeligt Dagblad 2/16)


  Medlemslande - Indre anliggender

  Politisk flertal for ændring af terrorlov
  Et flertal i Folketinget er klar til at ændre terrorlovgivningen i Danmark i forhold til registreringen af net- og telekommunikation. EU kræver, at disse informationer bliver lagret i et halvt år, men i Danmark lagres de i et år.
  (Information 1/2-3)


  Svensk kritik af romaudvisninger
  Ordfører for delegationen for roma-spørgsmål under den svenske regering, Maria Leissner, kritiserer Danmarks udvisning af 23 romaer. Udvisningen er ifølge Leissner i strid med lovgivningen i EU.
  (Kristeligt Dagblad 1/2, B.T. 1/10)


  Kommentar: Appeasement
  Landsformanden for Europabevægelsen, Erik Boel, kritiserer den danske regering under Statsminister Lars Løkke Rasmussen for at have taget en drejning i holdningen til Danmarks udenrigs- og sikkerhedspolitik, i forhold til da Anders Fogh Rasmussen var statsminister. Danmark er ikke længere kritiske overfor politiske ledere i for eksempel Rusland og Ukraine og har, sammen med EU, trukket støtten til et Ukrainsk EU medlemsskab tilbage. 
  (Weekendavisen 1/11)


  Sundhed

  EU-borgere blæser på sikkerhed
  En ny rapport, som Europa-Kommissionen offentliggjorde i går viser, at EU-borgere i stigende grad køber ulovlige kopier af dagligvarer. EU-borgerne løber dermed en stor sundhedsrisiko, og de støtter måske stærkt kriminelle folk, advarer Europa-Kommissionen og Skat.
  (Jyllands-Posten 3/3)


  Tonsvis kopimedicin beslaglagt
  EU's forbrugere køber i stigende grad billig kopimedicin på nettet. I løbet af bare ét år er antallet af beslaglagte produkter steget med tre millioner til 12 millioner produkter. 
  (Information 1/4)


  Udvidelse

  EU-forhandlinger med Island i næste uge
  EU ventes i næste uge at sige god for, at der kan indledes optagelsesforhandlinger med Island.
  (Information 1/6)

  Økonomiske og monetære anliggender

  IMF langer ud efter stresstest
  Den Internationale Valutafond (IMF) langer ud efter de europæiske stresstests, som fonden mener mangler gennemsigtighed.
  (Børsen 1/16)


  Læserbrev: Vi må åbne øjnene
  Stud.polit. fra Københavns Universitet, Jonas Bech, og MBA-studerende fra Harvard Business School, Frederik Nellemann, skriver i et læserbrev, at med en aldrende befolkning står hele EU på sigt over for de samme udfordringer med de offentlige finanser som Grækenland.    
  (Weekendavisen 1/11)


  Ungarn forhandler budget med EU
  Ungarn vil forhandle med EU om landets budget for næste år, men vil fortsat kommunikere med andre internationale organisationer som IMF, siger premierministerens talsmand.
  (Børsen 1/14)

  Euroen er ved at bestå sin egen stresstest
  De seneste salg af statsobligationer fra de gældstyngede eurolande Grækenland, Portugal og Spanien indikerer, at markedet atter har tiltro til eurozonen og dermed euroen.
  (Børsen 1/14)

  Kommentar: Giv forvaltningen af pensionerne fri.
  EU-Domstolen har dømt de tyske kommuner for ikke at sende de tyske arbejdsmarkedspensioner i udbud. Dette kan få indvirkning på det offentlige danske pensionssystem, men vil ikke forbedre det, idet mange borgerer risikere at miste dispositionsretten over deres pension. Vi bør tage ved lære af den tyske dom og modificere det danske pensionssystem, så borgerne selv kan vælge hvem der skal forvalte deres pensionsordninger.  
  (Børsen 1/2)
   

  Arkiv

  Seneste

  Flere
  Seneste opdatering: 31/10/2010  |Til toppen