Sti

22. september 2009
RSS feed
Send til en venSend til en venPrintPrint

  Arkiv

  Institutionelle anliggender

  Danmark til Dublin?
  I en kommentar påpeger udlandsredaktør for Jyllands-Posten, Jette Elbæk Maressa, forskellen mellem den danske skepsis til EU lanceret af Dansk Folkeparti og skepsissen i Irland overfor Lissabon-traktaten op til valget. 
  (Jyllands-Posten 1/14)

  Medlemslande/Interne anliggender

  Italiens pressefrihed i EU's søgelys
  I en kommentar skriver oversætter Ole Meyer, at Italiens pressefrihed er kommet i EU's søgelys efter premierminister, Silvio Berlusconis, forsøg på at kyse de italienske medier. Var det ikke for Italiens status som grundlægger af EU ville landet for længst havde skullet svare på nærgående spørgsmål om demokrati, ytringsfrihed og retsstat.
  (Berlingske Tidende 2/15)

  Kultur

  Europas Kvinders Pris
  Professor Marlene Wind er ny modtager af Europas Kvinders Pris. Hun modtager prisen for sin gode formidling af EU.
  (Berlingske Tidende 2/9)


  Miljø


  En strammere EU-kemikalielovgivning
  Miljøminister, Troels Lund Poulsen vil have sænket niveauet af hormonforstyrrende stoffer i mad, tøj og kosmetik. Det skal ske via EU's kemikalielovgivning. Forslaget bliver støttet af flere medlemslande og EU-Kommissionen.
  (Politiken 1/4)


  Sociale anliggender og arbejdsmarkedsforhold


  Østarbejdere redder 10.000 fra ledighedskø
  EU’s åbne grænser har betydet, at Danmark forlængede sit økonomiske opsving ved at importere arbejdskraft.  Samtidig afbødes stigningen i den danske ledighed nu med ca. 10.000, i og med gæstearbejdere forlader Danmark igen, hævder Steen Bocian cheføkonom i Danske Bank.
  (Børsen 1/23)

  EU ændrer ikke opholdsdirektivet
  EU-Kommissionen og medlemslandene har besluttet ikke at ændre opholdsdirektivet, men i stedet overvåge om der sker proformaægteskaber eller anden misbrug af direktivet.
  (Politiken 1/10, Jyllands-Posten 1/3)

  Økonomi og finans

  EU-krav kan gøre boliglån dyrere
  Europa-kommissionen forelægger et forslag om at hæve kapitalkravene til låneinstitutter, der ikke benytter individuelle metoder til risikovurdering, når et boliglån overstiger 40 pct. af boligens værdi.  Dermed kan de danske boliglån komme til at stige i pris.
  (Berlingske Tidende 3/16)

  Arkiv

  Seneste

  Flere
  Seneste opdatering: 30/10/2010  |Til toppen