Sti

11. juni 2009
RSS feed
Send til en venSend til en venPrintPrint

  Arkiv

  Institutionelle anliggender

  Klimapolitik kan reformere Europa
  Klimapolitik og finanspolitisk genopretning står øverst på agendaen når Sverige d. 1. juli overtager EU-Formandskabet. Den svenske statsminister, Fredrik Reinfeldt, opfordrer EU-medlemslandene til at indføre nationale CO2-skatter.
  (Berlingske Tidende 3/12-13)


  Jøder urolige over højrefløjen i EP
  Jøder på tværs af Europa er bekymrede over partier på den yderste højrefløjs succes ved det nylige EP-valg, herunder Dansk Folkeparti.
  (Politiken 1/4)


  Boel: Forbehold svækker Danmark
  Den danske EU-kommissær, Mariann Fischer Boel, advarer om, at Danmark taber indflydelse i EU på grund af de danske EU-forbehold. Hun påpeger, at især det retlige forbehold vil vokse betydeligt i omfang, hvis Lissabon-Traktaten træder i kraft til nytår. Hun håber især på et hurtigt opgør med rets- og forsvarsforbeholdene.
  (Jyllands-Posten 1/2)


  Messerschmidt ikke stueren i EU
  De britiske konservative vil ikke have Dansk Folkeparti og Morten Messerschmidt med i en ny gruppe af borgerlige EU-skeptikere i Europa-Parlamentet.
  (Kristeligt Dagblad 1/3, Information 1/10, Berlingske Tidende 1/4) 

  Landbrug

  Danske firmaer får tysk EU-støtte til millioner
  Fire af de 24 virksomheder i Tyskland, der har fået mest eksportlandbrugsstøtte fra EU, kommer fra Danmark. Det fremgår af en hidtil fortrolig oversigt fra toldkontoret i Hamburg. 
  (Berlingske Tidende 3/15)


  Medlemslande/Interne anliggender

  Løkke: Fokus på euro-forbehold
  I kølvandet på gårdsdagens besøg hos den britiske PM, Gordon Brown, udtalte statsminister, Lars Løkke Rasmussen, at det danske forbehold overfor eurosamarbejdet er det vigtigste forbehold at komme af med.
  (Børsen 1/20, Information 1/10)


  Regionalpolitik


  EU-strategi skal redde Østersøen
  I lyset af en række fælles problemer de otte EU-medlemslande der grænser op til Østersøen står overfor, har EUs kommissær for regionale anliggender, Danuta Hübner, lanceret en EU-strategi for Østersøen der involverer 80 konkrete projekter.
  (Børsen 1/25, Information 1/10)


  Økonomi og finans

  ECB: Finanssektor holder økonomien tilbage
  Ifølge ECB er det ikke sandsynligt at økonomien i eurozonen begynder at vokse igen før 2010 grundet den skrøbelige finanssektor.
  (Berlingske Tidende 3/14)

  Arkiv

  Seneste

  Flere
  Seneste opdatering: 30/10/2010  |Til toppen