Sti

30. januar 2009
RSS feed
Send til en venSend til en venPrintPrint

  Arkiv

  Eksterne forbindelser

  Guantanamo også et problem for EU

  I et læserbrev skriver EP-kandidat Ole B. Sørensen (V), at de 27 EU-medlemslande under ét snarest bør få lavet en aftale med USA, der fastlægger, hvordan afviklingen af Guantanamo-basen skal ske, og hvad man skal ske med de tilbageholdte fanger.
  (Information 1/17)

  EU bør stoppe check til Gaza
  I en international kommentar skriver tidligere EU-kommissær for eksterne forbindelser Chris Patten, at EU bør stoppe med at udskrive flere checks til Gaza før et politisk skift mod fred sker.
  (Politiken 2/6)

  Ekstern handel

  EU truer Obama med handelskrig
  USAs præsident Obama vil forbyde alt andet end amerikansk produceret jern og stål i offentlige arbejder ved motorveje, lufthavne, jernbaner og andre steder. EU truer med handelskrig.
  (Berlingske Tidende 3/17)

  Erhvervspolitik

  Enklere EU-regler vil give dansk milliardgevinst
  Danske virksomheder kan nu endeligt se frem til en betydelig lettelse i de administrative byrder fra EU. Danmarks største erhvervsorganisation DI vurderer, at det bliver effekten af et nyt omfattende regelforenklingsinitiativ iværksat af Europa-Kommissionen. 
  (Børsen 1/22)

  Forsvarspolitik

  Terrorister eller ej?
  I en kommentar skriver Weekendavisen, at EU har slettet Mujahedin e-Khalq fra sin terrorliste på grundt af manglende beviser. Men skyldes det at EU ikke har lest grundigt nok?
  (Weekendavisen 1/11)

  Fødevaresikkerhed

  Mere information til forbrugerne
  I en kommentar skriver fødevareminister Eva Kjer Hansen, at EU bør sikre, at mærkningen på fødevareprodukter bliver udformet bedst muligt, og derved skaber bedre rammer for forbugerne,.
  (Børsen 1/2)

  Pesticideregler er ingen trussel
  I et læserbrev skriver vicedirektør i Miljøstyrelsen Claus Torp, at EU's nye regler for brug af pesticider ikke truer den tredje verdens sundhed eller fødevareproduktionen.
  (Politiken 2/7)

  Institutionelle anliggender

  EU mangler reformer
  Reformer er nødvendige, hvis EU skal overleve krisen. Lissabontraktaten skal gennemføres, og det indre marked skal styrkes.
  (Jyllands-Posten 3/13)

  Miljø

  EU-forslag på klimakonference

  EU foreslår, at i-lande reducerer drivhusgasser med 30 procent og at u-lande begrænser stigningen med 15-30 procent.
  (Weekendavisen 1/7)

  EU: Danmark sløser med miljø-godkendelser
  Mere end 4000 industrianlæg i 11 EU-lande har ikke de fornødne miljøgodkendelser. Derfor truer Europa-Kommissionen nu med at slæbe Danmark og 10 andre EU-lande en tur for EF-Domstolen, hvis landene ikke bliver bedre til at kigge industrien over skulderen. 
  (Børsen 1/23)


  Professor: Danmark overtræder EU-lov om CO2-kvoter
  Dansk lov om tildeling af CO2-kvoter er mangelfuld, dokumenterer ny juridisk specialeafhandling. Derfor handler Danmark i strid med EU-retten, vurderer juraprofessor Peter Pagh fra Københavns Universitet.
  (Information 1/11)

  EU's klimakamp er nytteløs uden USA
  Uden USA kan Europa godt glemme at få Kina med i en global klimaaftale. Derfor er man allerede nu i gang med et tæt transatlantisk klimakapløb.  
  (Berlingske Tidende 1/18-19)

  Økonomi og finans

  EU i krise
  Euroen fylder ti år og er midt i sin hidtil værste krise. Der er dyb mistillid til lande som Grækenland, Italien og Spanien. Men ingen tør tro det utænkelige - at disse lande tvinges til at trække sig ud af samarbejde og til at genindføre drakmar, lire og pesetas.
  (Jyllands-Posten 3/8)

  Arkiv

  Seneste

  Flere
  Seneste opdatering: 30/10/2010  |Til toppen