Sti

23. januar 2008
RSS feed
Send til en venSend til en venPrintPrint

Arkiv

Ekstern handel

EU truer med CO2-told
Europa er klar til at gribe til CO2-told i forsvaret for sine industrier, hvis ikke USA, Kina, Indien og andre går med i kampen mod klimaforandringer.  
(Berlingske Tidende 3/16)

Energi

Fogh klar til kamp mod EU-energimål
Statsminister Anders Fogh Rasmussen langer i hårde vendinger ud efter Europa Kommissions forslag til, hvordan byrderne fra EU's klimamål skal fordeles. Europa Kommissionen løber fra en beslutning om at belønne lande som Danmark, der har fordoblet sin andel af vedvarende energi siden 1997.
(Børsen 1/16-17)

Klimaregning truer dansk erhvervsliv
Ifølge energichef i Landbrugsraadet, Jens Astrup Madsen, har danske politikere været alt for lidt opmærksomme på den regning, der skal betales for EU's energimål, og hvem der skal betale den. Men i Dansk Industri mødes EU's energiplan med tilfredshed.
(Jyllands-Posten 3/3, Børsen 2/11)

Institutionelle anliggender

Fjern EU-forbeholdene
I et læserbrev skriver medlem af Den Danske Europabevægelse Arne Thøgersen, at de danske EU-forbehold skal fjernes, idet disse forhindrer Danmark i at deltage i løsningen af internationale opgaver.
(Kristeligt Dagblad 1/10)

Forsvarsforbeholdet koster
I en kronik skriver Politiken, at sikkerhedspolitisk solidaritet er en sårbar ting som skal passes og plejes, og det danske forsvarsforbehold er blevet en møllesten om halsen på dansk sikkerhedspolitik.
(Politiken 2/7-8)

Blair kan være den rette mand til jobbet
I en international kommentar skriver Politiken, at hvis EU's medlemslande ønsker et udadvendt og indflydelsesrigt EU, kan Storbritanniens tidligere premierminister Tony Blair være den rette mand til jobbet som EU's præsident.
(Politiken 2/6)

Medlemslande/Interne anliggender

Skat tilbage til danskere med bolig i udlandet
I årevis har skattevæsnet opkrævet for meget i boligskat af danskere med feriebolig i udlandet, fastslår EF-Domstolen. Derfor skal pengene betales retur.
(Berlingske Tidende 3/14)

Miljø
EU-advarsel mod biobrændstof
Inden EU-Kommissionen i dag offentliggør sin energi- og klimaplan, advarer EU's forskningscenter JRC mod at bruge biobrændstof i kampen mod global opvarmning.
(Børsen 1/16)

Sociale anliggender og arbejdsmarkedsforhold

Arbejdsmiljølov indrettes efter EU
Beskæftigelsesminister, Claus Hjort Frederiksen, har ændret arbejdsmiljøloven, efter EU-Kommissionen har påpeget at byggepladsdirektivet ikke var korrekt implementeret.
(Politiken 1/12, Børsen 1/14, Berlingske Tidende 3/4)

Udvidelse

Claus Hjort: Udvidelse har været succes
Beskæftigelsesminister, Claus Hjort Frederiksen, har vurderet at udvidelsen af EU i 2004 ikke har ledt til kaos og pressede danske lønninger.
(Jyllands-Posten 3/6)

Økonomi og finans

EU advarer mod panik
Europa har et stabilt økonomisk fundament og må ikke blive grebet af panik på grund af nedtur på verdens fondsbørser.  
(Jyllands-Posten 3/3, Berlingske Tidende 3/5)

Arkiv

Seneste

Flere
Seneste opdatering: 31/10/2010  |Til toppen