Sti

Dagens låge i julekalenderen - 23. december
RSS feed
Send til en venSend til en venPrintPrint

23/12/2011

Og hvis gryden ikke vælter blandes smørret - mens det smelter - med et kilo puddersukker til det lugter brunt og brændt....

  Der bor en bager...

  Hvad kan Guldbageren i Tinglev, som andre bagere ikke kan? Han kan give dig en oplevelse og et ordentligt brød, kan han. Og han har en ambition om at give supermarkedet og tankstationernes bake off's kamp til stregen.

  Det handler om håndværk. Om at droppe færdigblandinger og hurtigløsninger og i stedet lave brød og kager som man kan være stolt af. Men mange af de små håndværksbagere er pressede. De ligger måske langt fra alfarvej og kundeunderlaget svindende. Og i den daglige kamp for overlevelse er det ofte nødvendigt at give køb på traditioner og kvalitet.

  Men guldbageren har en plan! Ambitionen er at lave et centralt bageri, som skal forsyne adskillige udsalgssteder med brød og kager. Ikke færdigbagt. Og ikke næsten-bagt. Men rå, ordentligt æltet dej, som så skal bages fra bunden ude i de enkelte butikker. En bagerbutik skal nemlig dufte af friskbagt brød. Og så skal der bages hele dagen. I dag bager de fleste bagermestre alt brødet om natten og morgenen. Og så er det jo ikke friskt sidst på dagen. Ligesom lugten i bageriet heller ikke er noget at skrive hjem om. Hos guldbageren skal brødet altid være lunt. Og det koncept er der noget der går som varmt brød…

  I 2012 regner bagermesteren med at etablere et selskab og starte 2 nye forretninger. Han arbejder også på at få udvidet produktionskapaciteten. Her støder bageren dog ind i en velkendt vækstbarriere. For selvom Tinglev-bageriet ligger i et landdistrikt, er den beliggende i byzone, hvor det er svært at udvide.

  Selv om man er en dygtig og visionær håndværker, så kan det være både praktisk og rart at have en sparringspartner, som kan hjælpe én med at målrette de kreative ideer, få udarbejdet en konkret handlingsplan og få hjælp til at søge den nødvendige økonomiske støtte til at bære ideerne i gennem.

  Og det fik guldbageren i Erhvervenes Hus i Aabenraa, som er dansk partner i ExBased. ExBased – Experience Based Development - er et EU-støttet projekt, der træner erhvervskonsulenter og virksomheder i at tænke i kreative baner. Og vel kan ExBased ikke hjælpe med at give zonetilladelser - men måske nok med inspiration til nye modeller og kreative løsninger, der også er interessante forretningsmæssigt.

  ExBased, som er et projekt under EU's program for livslang læring,  handler om at styrke og fastholde konkurrenceevnen i små og mellemstore virksomheder, og projektet har gennem de sidste to år udviklet nye værktøjer til lokale erhvervskonsulenter, der hjælper virksomheder med at sætte fokus på kundens oplevelser. Målet er at styrke og fastholde konkurrenceevnen i små og mellemstore virksomheder ved at få virksomhederne til at tænke oplevelser og følelser ind i kunderelationer og den traditionelle produkt- og forretningsudvikling.

  Bonuspakke!
  Hvorfor ikke bruge december til at blive en lille smule klogere?
  Vi giver dig...
  10 ting du ikke vidste...


   Se hele julekalenderen her

  Læs mere

  • Guldbageren har ikke selv nogen hjemmeside, men du kan læse mere om Ex-Based-projektet her 

  Seneste

  Flere
  Seneste opdatering: 26/12/2011  |Til toppen