Sti

Dagens låge i julekalenderen - 19. december
RSS feed
Send til en venSend til en venPrintPrint

19/12/2011

"Fattigdom er unødvendig".
Muhammed Yunus

 

  Dansk TV-dokumentar i verdensklasse hædres af EU

  Lorenzo Natali-prisen går til "fremragende journalistisk arbejde om udvikling, menneskerettigheder og demokrati" - og i starten af december i år løb DR-dokumentaren 'Fanget i mikrogæld' med både årets hovedpris og den særlige TV-pris, da Europa-Kommissionen, med organisationen Reporters without Borders som jury, uddelte årets priser i Bruxelles.

  DR-dokumentaren, som er produceret af Tom Heinemann, afslører bagsiden af de mikrolån, som mange ellers har fremhævet som en effektiv og billig måde at give fattige i Den Tredje Verden et værdigt liv på.
  Lorenzo Natali-prisen har været en del af Kommissionens udviklingspolitik i 20 år. Forsvar for ytringsfrihed, demokrati, menneskerettigheder og udvikling er en vigtig måde at fremme god regeringsførelse, fred og forbedring af levevilkårene i de fattigste lande.

  Præmier til en samlet værdi af € 60 000 uddeles til 17 journalister til dækning i de disse områder: Afrika, Mellemøsten, Asien, Europa, Latinamerika/Caribien og endvidere til den særlige tv-pris, Special Radio-prisen og Grand Prize.

  En uafhængig jury, ledet af Toby Vogel, en ledende journalist for European Voice, udvalgte dette års vindere. Ved tilrettelæggelse af Lorenzo Natali-prisen 2011, arbejdede Europa-Kommissionen sammen med Journalister Uden Grænser, vinder af Sakharov-prisen for tankefrihed i 2005.

  Dokumentaren er ifølge DR blevet vist i Holland, Estland, Kroatien, Portugal, Irland, Spanien, Polen, Belgien, Bangladesh og i de nordiske lande. Derudover er den også blevet solgt til distribution på uddannelsesinstitutioner i Nordamerika samt til ABC Asia, der har vist programmet i lande som Kina, Taiwan, Sydkorea, Afghanistan, Japan og Hongkong.

  Bonuspakke!
  Hvorfor ikke bruge december til at blive en lille smule klogere?
  Vi giver dig
  10 ting du ikke vidste... 

   

    Se hele julekalenderen her

  Læs mere

  Seneste

  Flere
  Seneste opdatering: 19/12/2011  |Til toppen