Sti

Repræsentationen i Danmark - Nyheder
RSS feed
Send til en venSend til en venPrintPrint
Det Europæiske Råd i Bruxelles den 30. august 2014

Det Europæiske Råd i Bruxelles den 30. august 2014

Ekstraordinært topmøde
EU-lederne mødtes den 16. juli for at drøfte udnævnelser til en række EU-topposter. Efter mødet konkluderede formanden for Det Europæiske Råd, Herman van Rompuy, at der var brug for flere konsultationer, før der kan sættes navne på EU-topposterne.
Derfor aftalte EU-lederne at mødes igen den 30. august for at fortsætte drøftelserne. 

Læs mere...

EU begraver stridøksen i sildekrig med Færøerne

EU begraver stridøksen i sildekrig med Færøerne

Kommissionen har i dag ophævet de foranstaltninger, som blev indført imod Færøerne i august 2013 som reaktion på disses ubæredygtige fiskeri af atlantisk-skandinavisk sild i det nordøstlige Atlanterhav. Ophævelsen, som træder i kraft den 20. august, sker efter enighed om, at Færøerne vil ophøre med det ubæredygtige fiskeri og indføre en fangstgrænse for 2014 på 40.000 tons. Denne grænse er betydeligt lavere end den, Færøerne vedtog for 2013 og den udgør i henhold til de til rådighed værende videnskabelige vurderinger ikke en trussel mod de foranstaltninger til bevaring af sildebestanden, som er indført af de kyststater der deler denne bestand. 

Læs mere...

Hjælp på vej til trængte fødevareproducenter

Hjælp på vej til trængte fødevareproducenter

Kommissionen har i dag besluttet at hjælpe trængte producenter af letfordærvelige fødevarer, som er blevet presset af Ruslands importrestriktioner for fødevarer fra EU. Med virkning fra i dag har man derfor vedtaget støtteforanstaltninger for producenter af tomater, gulerødder-, hvid- og blomkål, champignon, agurker og til frugtavlere som producerer æbler, pærer, (spise-)vindruer, bærfrugt og kiwifrugter. Når det netop er disse fødevarer, man har valgt at lave støtteforanstaltninger for, hængeer det sammen med at de er i højsæson, at de er letfordærvelige og at man ikke med kort varsel kan finde et marked til erstatning for det russiske, som kan aftage de fødevarer, som allerede er blevet produceret. 

Læs mere...

Ruslands forbud mod import af fødevarer og landbrugsprodukter fra EU

Ruslands forbud mod import af fødevarer og landbrugsprodukter fra EU

Ifølge Moskva er importforbuddet en følge af EU's og andre landes sanktioner mod Rusland pga. situationen i Ukraine.
I den forbindelse er det vigtigt at understrege, at de restriktive foranstaltninger, der for nylig er vedtaget af EU og andre lande, er en direkte konsekvens af den Ruslands ulovlige indlemmelse af Krim og den fortsatte destabilisering af Ukraine. De russiske foranstaltninger er blevet vedtaget som gengældelse, hvilket der ikke er grundlag for i international ret. EU's mål er fortsat at fremme stabiliseringen i Ukraine, og Kommissionen opfordrer alle implicerede, herunder Rusland, om at bidrage til denne proces. 

Læs mere...

Nedsættelser af de danske fiskekvoter for 2014

Nedsættelser af de danske fiskekvoter for 2014

Danmark og 9 andre medlemslande, som har erklæret at have overskredet deres fiskekvoter i 2013, får reducerede fiskekvoter for disse bestande i 2014. Europa-Kommissionen meddeler disse nedsættelser en gang om året for straks at rette op på de skader, der er sket på de overfiskede bestande i det foregående år, og sikre, at medlemslandene anvender de fælles fiskeressourcer på en bæredygtig måde. Antallet af nedsættelser er faldet med 22 % i forhold til sidste år. 

Læs mere...

August og frem - det sker...

August og frem - det sker...

Det meste af august er ferie-måned i Bruxelles og der er derfor stille indtil slutningen af måneden, hvor der bl.a. igen er topmøde om resten af EU-topposterne... 

Læs mere...

Europa-Kommissionen 2014-2019

Europa-Kommissionen 2014-2019

Stats- og regeringscheferne valgte den 27. juni Jean-Claude Juncker som kandidat til posten som formand for Europa-Kommissionen og den 15. juli godkendte Europa-Parlamentet ligeledes den nye formand. 
Nu skal den kommende formand i gang med - den ikke helt enkle opgave - at sammensætte sit hold af kommissærer.
Hvordan det kommer til at spænde af, kan du følge med i lige nedenfor. 

Læs mere...

Kommissionen hæver barren for energibesparelser frem mod 2030

Kommissionen hæver barren for energibesparelser frem mod 2030

Nye forretningsmuligheder for europæiske virksomheder, lavere energiregninger til de europæiske forbrugere, øget forsyningssikkerhed som følge af en markant reduktion af importen af naturgas – for ikke at tale om en gevaldig miljøgevinst. Det er bare nogle af de konsekvenser som Kommissionen forventer at de nye mål for energieffektivitet frem mod 2030 vil få. Og det nye mål på 30 % er ikke taget ud af den blå luft. Det er baseret på de resultater som EU allerede har opnået inden for energieffektivisering: for eksempel bruger nye bygninger i dag kun halvt så meget energi som i 1980'erne  og den europæiske industri er 19% mindre energi-intensiv end i 2001. 

Læs mere...

Det med ftalater

Det med ftalater

Miljøministeriet udsendte 1. juli  en pressemeddelelse i følge hvilken "EU-Kommissionen har underkendt nationale særregler for ftalater, der var på vej til at træde i kraft i Danmark. Miljøminister Kirsten Brosbøl er stærkt utilfreds og lægger nu et endnu hårdere pres på Kommissionen for skrappere regler."
Vi har derfor udarbejdet nedenstående faktablad for at klargøre hvordan sagen ser ud fra Kommissionen side. I al korthed er svaret, at den danske sag om særregleren var svagt funderet, men også, at ftalater er et område Kommissionen er yderst opmærksom på og det sidste ord er langt fra sagt om de ftalater, som sagen omhandler. 

Læs mere...

Det italienske formandskab - 2. halvår 2014

Det italienske formandskab - 2. halvår 2014

Fra den 1. juli 2014 til den 31. december 2014 varetager Italien formandskabet for EU... 

Læs mere...

Flere nyheder

Seneste

Flere
Seneste opdatering: 07/11/2013  |Til toppen