Sti

De unges Europa
RSS feed
Send til en venSend til en venPrintPrint

Er du ung - og interesseret i den europæiske virkelighed?

Dette afsnit af Europa-kommissionens hjemmeside har til formål at informere og hjælpe de unge danskere der interesserer sig for det europæiske samarbejde, eller som bare godt kunne tænke sig at vide mere om den europæiske virkelighed de lever i. På siden vil det være muligt at finde informationer, som henvender sig til den yngre del af unge mennesker, men der er også links som er mere relevante for unge på de videregående uddannelser eller som søger job på det europæiske marked.

Seneste nyt:


Følg med på EUs egen "kanal" på Youtube

På EU-tube kan du finde sjove og anderledes videoklip om alt, hvad der handler om EU.

EUs historie

Her finder du generel information om det europæiske samarbejdes historie, fra Kul- og Stålunionen til EU som vi kender det i dag.


 

Test din viden om Europa

Her finder du forskellige former for quizzer og tests, hvor du kan afprøve din generelle viden om det europæiske samarbejde, geografi, de forskellige landes flag og meget mere. Alt sammen samlet for at du kan teste og forbedre din indsigt i Europa.

Vind præmier! - Konkurrencer
   
 

Her finder du forskellige konkurrencer der henvender sig til unge i en europæisk kontekst og vil også blive offentliggjort her på siden, hvor præmierne varierer lige fra besøg i Bruxelles til udflugter i Afrika!

 

Nøgletal og fakta om medlemslandene

Her kan du læse om at bo, leve, studere og arbejde i EU og få adgang til rapporter og statistik, eller bare de helt grundlæggende oplysninger om de forskellige mdlemslande, hvis du for eksempel skal skrive en opgave om et EU-land.

Programmer under overskriften "Aktive unge"

Her kan man læse om forskellige muligheder og programmer for unge i Europa mellem 13 og 30 år, bl.a.:

Aktionen "Ungdom for Europa", der støtter udveksling af unge, "Europæisk volontørtjeneste", der handler om volontørarbejde i og uden for EU, "Unge for verden", der handler om udveksling af unge og personer, der er aktive inden for ungdomsarbejde, og ungdomsorganisationer. "Ungdomsstøttesystemer" yder støtte til forskellige initiativer og "Støtte til europæisk samarbejde på ungdomsområdet", der handler om at iværksætte en struktureret dialog mellem de forskellige aktører på ungdomsområdet, nemlig unge, organisationer og personer, der er aktive i denne sektor, og de politisk ansvarlige.        


Turen går til Europa
        

     

Her finder du information, hvis du står for at skulle ud og rejse i Europa, hvad enten det er i forbindelse med din uddannelse eller ren ferie. Du kan blandt andet finde information om det blå, europæiske sygesikringsbevis, hvad man skal være opmærksom på, når man rejser i Europa, og hvor man kan henvende sig, hvis man kommer i problemer på rejsen. Du kan også se, hvor badevandet er bedst, få gode råd om solbadning og meget mere. 

Hvis du gerne vil studere et semester eller måske et helt år i et andet europæisk land, eller hvis du vil deltage i andre af EUs udvekslings- eller praktikprogrammer, kan du starte med at læse denne folder pdf - 2 MB [2 MB] . Du kan også finde oplysninger om Erasmus og Leonardo-programmerne på ungdomsportalen, se nedenfor.Den Europæiske Ungdomsportal

Her kan du kan finde yderligere information om mulighederne ved at være ung i EU og blandt andet finde en oversigt over de muligheder og problemer du kan støde på ved at arbejde, studere eller udveksle på anden måde på tværs af de europæiske grænser. Links til andre internationale ungdomsportaler er også at finde på denne side og der er også mulighed for at læse mere om de økonomiske, sociale og politiske rettigheder du har som EU borger.


Lær om EU i skolen


EU-materialer til undervisningsbrug i flere eksemplarer kan bestilles gennem landets Centre for Undervisningsmidler
Klik her for at se Kontaktpersoner  pdf - 18 KB [18 KB]  


Andre nyheder

 • 25/11/2011: Unge EU-oversættere i gymnasieklasserne!
 • 6/6/2011: Rekord-år for Erasmus-ophold
 • 13/5/2011: Unge vil gerne til udlandet- hvad holder dem tilbage?
 • 27/4/2009: EU-strategi for Ungdom - Investering og Myndiggørelse


  Læs alle nyheder HER  Det Europæiske År:
 • God fornøjelse i Europa!

                  

   

  Seneste

  Flere
  Seneste opdatering: 23/04/2015  |Til toppen