Sti

UDVÆLGELSE AF VÆRTSSTRUKTURER TIL INFORMATIONSCENTRENE I EUROPE DIRECT-NETVÆRKET
RSS feed
Send til en venSend til en venPrintPrint

25/06/2012

Europa-Kommissionen offentliggør i dag en ny ansøgningsrunde COMM/COP/ED/2013-2017 om tilskud til organisationer, der ønsker at være vært for lokale og regionale EU-informationscentre (Europe Direct) i Danmark.

   

  Mandatet for det nuværende Europe Direct-netværk af informationscentre for den brede offentlighed udløber den 31. december 2012, og der forventes etableret et nyt netværk for yderligere fem år (2013-2017). Det overordnede mål med indkaldelsen er at sikre, at borgerne har let adgang til oplysninger og mulighed for at tilkendegive og udveksle deres synspunkter om alle EU's aktivitetsområder, især hvor disse har indvirkning på borgernes dagligdag.

  Europe Direct-netværket af informationscentre er et af de vigtigste værktøjer i Den Europæiske Union (EU) til at informere EU-borgerne og til at fremme medborgerskab på lokalt og regionalt plan. Centrenes opgaver, der gennemføres i tæt samarbejde med Kommissionens repræsentationer i medlemslandene, er at tilbyde generel EU-information, henvise til specialiserede informationskilder som Dit Europa, øge kendskabet til EU og stimulere EU-debatten gennem konferencer og begivenheder. Desuden skal informationscentrene sikre en lokal forankring ved at indgå i et samspil med lokale interessenter, formidlere og medier.

  Europe Direct-netværket kanaliserer borgernes feedback til Kommissionen, samarbejder med andre aktive informationsformidlere og bistår repræsentationerne med deres lokale og regionale aktiviteter.

  På EU-plan består det nuværende netværk af:

  • 480 EU-informationscentre.
  • 400 dokumentationscentre på europæiske universiteter og forskningscentre.
  • 400 foredragsholdere (Team Europe).

  Læs mere her: http://europa.eu/europedirect/meet_us/index_da.htm

  Vi opfordrer alle med interesse i formidling af EU-information til at ansøge om tilskud. Det mindste tilskud fra Kommissionen, som ansøgere kan anmode om, er på 15.000 EUR, og det maksimale beløb er på 25.000 EUR. Disse beløb kan opnås ved at kombinere de forskellige moduler.

  Samlet beløb afsat til Danmark i 2013: 175 000 EUR, med forbehold af budgetmyndighedens godkendelse af budgettet.

  Sidste frist for indgivelse af forslag er den 10. september 2012. 

  Eventuelle spørgsmål af relevans samt anmodninger om uddybende bemærkninger forsynet med indkaldelsens referencenummer COMM/COP/ED/2013-2017, som sendes inden den 3. september 2012 pr. e-mail til comm-rep-dk-edic@ec.europa.eu, vil blive besvaret.

  Se spørgsmål/svar til indkaldelsen - Klik her...

  Læs mere om betingelserne for ansøgning i Indkaldelsen.

  Tilhørende dokumenter:

  Læs mere

  Seneste

  Flere
  Seneste opdatering: 27/01/2015  |Til toppen