Sti

Europa-konference 2010
RSS feed
Send til en venSend til en venPrintPrint

28/05/2010

Mogens Dahl Koncertsal på Islands Brygge

Mogens Dahl Koncertsal på Islands Brygge

EU-møde i hjertet af København - Europa-Konferencen 2010 i København fandt sted i en tid hvor Europa er på vej ud af den dybeste krise i efterkrigstiden. Samtidig er det europæiske projekt igen i fremdrift: enigheden om de gigantiske økonomiske redningspakker i forhold til Grækenland og eventuelt andre europæiske lande har på ny sat turbo på samarbejdet. Og med Lissabontraktatens ikrafttrædelse er banen kridtet op for en meget stærkere samlet europæisk optræden på verdensscenen.

  Netop EU's rolle i verden var overskriften for årets Europakonference. Europa har fået en fælles udenrigsrepræsentant, og arbejdet med at skabe en fælles udenrigstjeneste skrider frem. Men hvordan etablerer man en fælles udenrigstjeneste? Hvad skal den beskæftige sig med? Og hvem refererer den til? Hvilken rolle spiller de "bløde" og de "hårde" midler i udenrigs- og sikkerhedspolitikken? Hvilke visioner har Danmark for den fælles EU-optræden udadtil? Og svarer danskernes ambitioner til EU's arbejde på området? Europa-Parlamentet stræber mod en stadig mere synlig rolle på udenrigs- og sikkerhedspolitikken

  Energipolitikken udgør en stadig mere central del af EU-samarbejdet, i takt med at Europas afhængighed af energitilførsler udefra bliver stadig større. Dermed vokser også Europas afhængighed af de lande der kontrollerer energien; lande EU ikke altid er enige med udenrigs- og sikkerhedspolitisk set. Hvordan håndterer EU den voksende afhængighed? Kan klimapolitikken bruges som løftestand for at sænke afhængigheden af fossile brændstoffer og øge produktionen af vedvarende energi? Hvem kontrollerer de pipelines der i stadig stigende omfang er Europas livliner?

  Blandt talerne ved årets Europa-Konference var bl.a. være Lene Espersen, vicestatsminister, udenrigsminister (K), Lykke Friis, klima-, energi- og ligestillingsminister, (V), Connie Hedegaard, kommissær for klimahandling (K), Morten Messerschmidt, MEP, (DF), Margrete Auken, MEP (SF), Poul Skytte Christoffersen, særlig rådgiver for den Høje Repræsentant Catherine Ashton, Britta Thomsen, MEP (S) og Steen Gade, MF, (SF).

  Ordstyrere: Poul Smidt, journalist og Anna Libak, journalist

  Tid og sted: Konferencen foregik fra kl. 12:50 til 18:30 på på Snorresgade 22, 2300 København S     


  Lene Espersen
   
  Poul Skytte Christoffersen
  Connie Hedegaard 
  Lykke Friis

   

  Læs mere

  Seneste

  Flere
  Seneste opdatering: 30/10/2010  |Til toppen