Sti

Bedre rettigheder på badeferien
RSS feed
Send til en venSend til en venPrintPrint

09/07/2013

Nu, hvor sommersæsonen står for døren, tager Kommissionen skridt til at forbedre forbrugerbeskyttelsen for ferierejsende. EU’s regler for pakkerejser skal reformeres og opdateres til en virkelighed, hvor folk i stigende grad selv sammensætter deres rejser og bestiller billetter, hotel og oplevelser på nettet.

  Det er EU-direktivet om pakkerejser fra 1990, der hidtil har været grundlaget for beskyttelsen af EU-borgerne i forbindelse med deres ferierejser.  Direktivet sikrer en omfattende beskyttelse af forbrugere, der bestiller arrangerede pakkerejser med f.eks. fly, hotel og billeje. Denne beskyttelse indebærer, at de har ret til at modtage alle nødvendige oplysninger, inden kontrakten indgås, at rejsearrangøren er ansvarlig for levering af alle ydelserne i pakken, og at der er sikkerhed for hjemtransport i tilfælde af rejsearrangørens konkurs.

  For dig kommer forslaget blandt andet til at betyde:

  • strengere kontrol med pristillæg (10 %-loft over prisforhøjelser) og et krav om at videregive prisreduktioner til forbrugerne under tilsvarende omstændigheder.
  • øget adgang til afbestilling: Forbrugerne vil få større spillerum til at hæve kontrakten inden afrejse ved at betale rejsearrangøren en rimelig kompensation. Kunderne vil også uden beregning kunne afbestille før afrejse i tilfælde af naturkatastrofer, politiske uroligheder eller lignende alvorlige situationer på bestemmelsesstedet, der ville forstyrre deres ferie, f.eks. når deres ambassade advarer mod at rejse dertil.
  • bedre information om erstatningsansvar: Forbrugeren skal på en enkel og forståelig måde informeres om, at rejsearrangøren er ansvarlig for korrekt levering af alle de købte ydelser — i modsætning til i dag, hvor de divergerende nationale regler, der gælder for den ansvarlige aftalepart (arrangør, formidler eller begge) fører til en situation, hvor arrangøren henviser forbrugeren til formidleren eller omvendt, så ingen af dem påtager sig ansvaret. 
  • bedre adgang til erstatning: Foruden afslag i prisen i tilfælde af, at en rejse ikke er blevet gennemført, som den skulle have været, kan forbrugerne også kræve kompensation for de eventuelle "immaterielle skader", der er lidt, navnlig hvis ferien er blevet ødelagt.
  • ét enkelt kontaktpunkt, hvis noget går galt: Forbrugerne vil kunne indbringe klager eller fremsætte krav direkte til den formidler (det rejsebureau), som de bestilte ferien hos.  

  Og der er også en masse fordele for rejsearrangørerne.

  Rigtig god rejse - og rigtig god sommer!

  Pssst! Og husk så også lige det blå sygesikringsbevis...

   

  Læs mere

  Seneste

  Flere
  Seneste opdatering: 08/01/2014  |Til toppen