Sti

Ren energi til transport
RSS feed
Send til en venSend til en venPrintPrint

24/01/2013

Foto©comstock/Thinkstock

Foto©comstock/Thinkstock

Kommissionen har i dag fremlagt en ambitiøs strategi, der skal sikre, at der overalt i Europa bliver anlagt tankstationer for alternative brændstoffer med fælles standarder for udformning og anvendelse.

  Indtil nu har de politiske tiltag hovedsagelig fokuseret på selve brændstofferne og køretøjerne uden at tage hensyn til brændstofdistributionen. Indsatsen for at skabe incitamenter har hidtil været ukoordineret og utilstrækkelig.

  Anvendelsen af rene brændstoffer hæmmes af tre faktorer: køretøjernes høje priser, forbrugernes lave tiltro og mangel på optankningsmuligheder. Det er en ond cirkel. Der anlægges ikke tankstationer, fordi der ikke er nok køretøjer. og køretøjerne sælges ikke til konkurrencedygtige priser, fordi efterspørgslen er for lav. Forbrugerne køber ikke køretøjerne, fordi de er dyre, og fordi der ikke findes tankstationer. Kommissionen foreslår derfor en pakke, som indeholder bindende mål for medlemsstaterne. De skal etablere et minimum af infrastruktur for rene brændstoffer såsom elektricitet, hydrogen og naturgas og indføre EU-standarder for det nødvendige udstyr.

  "Ren energi til transport"-pakken består af en meddelelse om en europæisk strategi for alternative brændstoffer, et direktiv, der fokuserer på infrastruktur og standarder og et ledsagedokument, som beskriver en handlingsplan for udviklingen af flydende naturgas (LNG) inden for søtransport.

  Læs mere

  Seneste

  Flere
  Seneste opdatering: 08/01/2014  |Til toppen