Sti

Passagerrettigheder: Ny smartphone-app hjælper dig på farten
RSS feed
Send til en venSend til en venPrintPrint

04/07/2012

©Hemera/Thinkstock

©Hemera/Thinkstock

Er du strandet i lufthavnen, er bagagen forsvundet eller er hotellet i pakkeløsningen ikke som lovet, så fortvivl ikke. Ny smartphone-app hjælper dig med at kende dine rettigheder og gør det nemmere at håndtere situationen.

  Hent vores app!

  Europa-Kommisssionen har op til sommerferien lanceret en smartphone-applikation for fly- og togtransport. Applikationen kan bruges på Apple iPhone, iPad, Google Android, RIM Blackberry og Microsoft Windows. Applikationen forklarer om passagerrettighederne i forskellige situationer og om jernbane- og luftfartsselskabernes forpligtelser. Det kan være om rettigheder, hvis flyafgangen er aflyst, hvis bagagen er beskadiget og om hvor du kan klage, hvis du mener, at dine rettigheder er blevet krænket.

  Applikationen hedder "your passenger rights" og er tilgængelig på 22 EU-sprog. Når den downloades vil den automatisk bruge telefonens standardsprogindstillinger.

  Siim Kallas, Europa-Kommissionens næstformand med ansvar for transport udtaler: "Hvor mange har ikke prøvet at stå i en lufthavn og føle sig frustreret over at få at vide, at man ikke har nogen rettigheder, når man ved, at det har man! Med denne applikation kan millioner af rejsende få nem adgang til de rette informationer om deres rettigheder som passagerer, når uventede situationer opstår, og de har størst brug for det."

  Læs mere

  Seneste

  Flere
  Seneste opdatering: 13/07/2012  |Til toppen