Sti

En handels- og investeringspolitik til gavn for de mest trængende lande
RSS feed
Send til en venSend til en venPrintPrint

27/01/2012

Foto©Hemera/Thinkstock

Foto©Hemera/Thinkstock

Kommissionen har fremlagt et strategidokument med henblik på at afpasse handels- og investeringspolitikken efter de mest nødlidende landes behov. Strategien skal afspejle ændringerne i udviklingslandenes relative status i verdenshandelen, herunder de nye økonomiers øgede betydning og de mindst udviklede landes vanskeligheder med at høste fordele af verdensmarkederne. Strategidokumentet vil indeholde en redegørelse for EU's handels- og investeringspolitik i det næste årti.

  Baggrund:
  Det økonomiske landkort er ændret dramatisk i det sidste årti og det har ført til betydelige ændringer af handels-, investerings- og udviklingspolitikkerne. Nogle lande som f.eks. Kina, Indien og Brasilien har kunnet høste fordelene af stadigt mere integrerede verdensmarkeder og er nu blandt de største og mest konkurrencedygtige økonomier i verden. De har også været i stand til at løfte millioner af mennesker ud af fattigdom.

  Andre lande halter fortsat bagud og risikerer at blive yderligere marginaliseret på de globale markeder. De mindst udviklede lande, især i området syd for Sahara, har fortsat problemer med at udvikle deres produktionskapacitet, diversificere eksporten og udnytte de regionale og internationale markeder. Mange af dem er også på vej i den gale retning for så vidt angår FN's udviklingsmålsætninger for dette årtusinde.

  EU har et særligt ansvar som verdens største handelsmagt, største importør af varer fra de mindst udviklede lande og største internationale bistandsdonor.

  Læs mere

  Seneste

  Flere
  Seneste opdatering: 27/01/2012  |Til toppen