Sti

EU's handelskommissær besøger Danmark
RSS feed
Send til en venSend til en venPrintPrint

08/12/2011

Torsdag den 8. december besøger den belgiske EU-handelskommissær Karel De Gucht Danmark i anledning af en stor konference i Folketinget om fremtiden for EU's handelspolitik.

  Som den største økonomiske aktør i verden, skal EU kunne drage nytte af sin samlede økonomiske kraft ved at skabe nye eksportmuligheder for europæiske virksomheder og sikre en mere fri og fair verdenshandel. Lissabon-traktaten giver nu Europa-Parlamentet samme indflydelse som Ministerrådet i EU's lovgivningsproces og alle handelsaftaler med lande uden for EU skal godkendes af de folkevalgte EU-politikere. Dette giver nye muligheder i formuleringen og udmøntningen af EU's handelspolitik.

  På det globale niveau, skal EU's handelspolitik ses i lyset af risikoen for stigende protektionisme og en Doha Development Round, som har svært ved at komme op i omdrejninger.

  Under sit besøg i  Danmark skal De Gucht mødes med danske ministre og Dansk Industri, og der er pressekonference sammen med Minister for Handel og Investeringer Pia Olsen Dyhr i Fællessalen på Christiansborg klokken 12:45-13:15.

  Læs mere

  Seneste

  Flere
  Seneste opdatering: 09/12/2011  |Til toppen