Sti

EU-skat på finansielle transaktioner
RSS feed
Send til en venSend til en venPrintPrint

28/09/2011

Foto©Photodisc/Thinkstock

Foto©Photodisc/Thinkstock

Kommissionen har vedtaget sit forslag om fælles regler for beskatning af finansielle transaktioner i alle EU's 27 medlemslande.
I lyset af den aktuelle økonomiske krise er de tre hovedmål at sikre, at den finansielle sektor yder et rimeligt og betydeligt bidrag til de offentlige finanser for at inddække krisens omkostninger, for at mindske medlemsstaternes bidrag til EU's budget og for at mindske risikofyldt markedsadfærd.

  Baggrund:

  Kommissionen har i flere måneder undersøgt, hvorledes der kan indføres beskatning af den finansielle sektor i EU. Den 29. juni i år meddelte Kommissionen i forbindelse med den flerårige finansielle ramme, at den ville foreslå indførelse af en skat på finansielle transaktioner som en ny indtægtskilde på EU's budget.

  Beslutningen blev fuldt op af en grundig analyse af forskellige beskatningsmodeller, som kan få den finansielle sektor til at bidrage til genopretningen af EU's økonomi. Undersøgelsen vil blive offentliggjort sammen med et forslag til lovgivning.
  Samtidig har Kommissionen siden 2009 undersøgt mulighederne for på globalt plan at indføre en skat på finansielle transaktioner sammen med sine internationale partnere inden for G20 (Pittsburgh, Toronto), og disse bestræbelser vil blive videreført.
  Der er tale om et nøgleinitiativ i Kommissionens Europa-2020 strategi, som skal fremme vækst og beskæftigelse ved at styrke den økonomiske forvaltning og få den finansielle sektor på fode igen.

  Læs mere

  Seneste

  Flere
  Seneste opdatering: 30/09/2011  |Til toppen