Sti

EU sætter fut i den kliniske forskning
RSS feed
Send til en venSend til en venPrintPrint

17/07/2012

© Pixland/Thinkstock

© Pixland/Thinkstock

Der skal sættes skub i den kliniske forskning i Europa. Derfor har Kommissionen i dag fremlagt et forslag, der skal forenkle reglerne for gennemførelse af kliniske forsøg. Kliniske forsøg er forsøg med lægemidler på mennesker, og de giver patienterne adgang til den mest innovative behandling. I EU foretages der hvert år investeringer for over 20 mia. EUR i klinisk forskning, som dermed også yder et væsentligt bidrag til Europa 2020-dagsordenens vækstpolitik. Kliniske forsøg er nødvendige for at udvikle lægemidler og for at forbedre og sammenligne anvendelsen af lægemidler, der allerede er godkendt.

  Data, der genereres i kliniske forsøg, anvendes af forskere i publikationer og af medicinalvirksomheder i forbindelse med ansøgninger om markedsføringstilladelser. Når de foranstaltninger, der foreslås i dag, er gennemført, vil det fremskynde og forenkle procedurerne for godkendelse og indberetning, uden at det berører de høje standarder for patientsikkerheden og for dataenes sikkerhed og robusthed. Foranstaltningerne vil også betyde en bedre differentiering af forpligtelserne ud fra forsøgets risikoprofil, og der vil være større gennemsigtighed, herunder for forsøg, der gennemføres i tredjelande.

  Forslaget til en forordning skal nu drøftes i Europa-Parlamentet og i Rådet. Det forventes at kunne træde i kraft i 2016.

  Læs mere

  Seneste

  Flere
  Seneste opdatering: 17/07/2012  |Til toppen