Sti

Danskerne er Europamestre i rygestop - og i piberygning
RSS feed
Send til en venSend til en venPrintPrint

31/05/2012

© Rawlik | Dreamstime.com

© Rawlik | Dreamstime.com

31 % af de danske rygere er holdt op – og 80 % af dem der stadig rygere har prøvet at kvitte smøgerne. Det placerer Danmark i den absolutte fortrop i Europa når det drejer sig om rygestop – og Danmark er da også ét af de lande, hvor antallet af rygere er faldet mest markant siden 2006.

  Samtidig er danskerne europæiske storforbrugere når det drejer sig om elektroniske og andre røgfrie cigaretter. Næsten 1 ud af ti danske ex-rygere bruger eller har brugt de røgfrie alternativer til at dæmpe rygetrangen. 

  Blandt andet derfor placerer Danmark sig på en flot tredje plads - kun overgået af Sverige og Det Forenede Kongerige – hvad angår røgfrit arbejdsmiljø.

  Til gengæld er de danske rygere som stadig ryger tilsyneladende fløjtende ligeglade med advarselsbilleder og tekst på cigaretpakningerne.

  Der er også flere danske rygere end noget andet sted i Europa, som grænsehandler deres tobak.

  Og så er danskerne ubestridte europamestre i piberygning. Hele 12 % af de danske rygere ryger jævnligt pibe.

  Til slut en kedelig rekord: danskerne er nogle af dem der starter allertidligst med at ryge. Gennemsnitligt grundlægger en dansk ryger sin røgvane i 16,6 års-alderen – hvilket i Europa kun overgås af irerne. Og for mere end 1/3 dels vedkommende er forældrenes rygning medvirkende årsag til at man begynder. Hvilket man jo godt kan tænke lidt over…

  Alt dette – og meget mere – fremgår af en helt ny Eurobarometerundersøgelse om europæernes forhold til rygning, som Kommissionen har foretaget i anledning af at det i dag er international røgfri dag.

  Læs mere

  Seneste

  Flere
  Seneste opdatering: 31/05/2012  |Til toppen