Sti

Grønbog: Hvad kan vi lære af krisen?
RSS feed
Send til en venSend til en venPrintPrint

17/01/2012

Foto©Creatas/Thinkstock

Foto©Creatas/Thinkstock

Høringen har til formål at indkredse vellykkede initiativer, som kan være med til at fremme beskæftigelse, vækst og konkurrencedygtighed samt forbedre synergier mellem alle relevante aktorer. Disse omfatter arbejdstagerrepræsentanter, erhvervslivet, offentlige myndigheder og EU-institutioner.

  Baggrund:

  Den Europæiske Union er med store vanskeligheder ved at arbejde sig ud af den værste recession i årtier. Tilbageslaget har medført et kraftigt fald i den økonomiske aktivitet i EU med millioner af tabte arbejdspladser og store menneskelige omkostninger. Trods den nuværende ugunstige markedssituation og de stramme finansielle vilkår er virksomhederne og deres ansatte gået kreativt ind i omstruktureringsprocessen, som har været konstruktiv og effektiv og bidraget til at begrænse jobtabene. Dette er hovedsagelig sket gennem innovative tiltag - ofte med støtte fra de offentlige myndigheder.

  Omstrukturering er et vigtigt element i Kommissionens industripolitiske initiativ fra oktober 2010 og indgår også i initiativet "En dagsorden for nye kvalifikationer og nye job". Efter Kommissionens opfattelse vil en ajourføring af tiltagene omkring vejledning og rammerne for omstrukturering styrke virksomhedernes og arbejdstagernes muligheder for at tilpasse sig et hastigt omskiftende økonomisk klima.

  Kommissionen vil anvende resultatet af høringen, så den mere effektivt kan udbrede kendskabet til god praksis, der kan effektiv kan udmøntes i konkrete tiltag, også på EU-plan. Resultaterne af høringen vil også indgå i Kommissionens kommende beskæftigelsespakke og i debatten om mulige rammer for omstrukturering.

  Læs mere

  Seneste

  Flere
  Seneste opdatering: 17/01/2012  |Til toppen