Sti

Sundhedsprisen: Tag udfordringen op!
RSS feed
Send til en venSend til en venPrintPrint

19/05/2011

Foto©iStockphoto/Thinkstock

Foto©iStockphoto/Thinkstock

Kender du et sundhedspolitisk projekt, der har gjort en banebrydende forskel for sundheden i Europa? Så kan du overveje at indstille projektet til European Health Forum Gasteins (EHFG) europæiske sundhedspris. Prisen tildeles i forbindelse med EHFGs sundhedspolitiske konference i oktober 2011. For at komme i betragtning til prisen skal projektet tage fat på en af Europas sundhedspolitiske udfordringer og have været gennemført i mindst to EU-lande. Sidste frist for indstilling til prisen er mandag den 6. juni.

  Forskelle i sundhed: en europæisk udfordring
  Nutidens sundhedsproblemer er mere varierede og komplekse end tidligere. Demografiske forandringer, teknologiske fremskridt og begrænsede ressourcer er grundvilkår for fastlæggelsen af den fremtidige sundhedspolitik i Europa. Der findes store forskelle mellem de europæiske lande, både i sundhedstilstand og i evnen til at fremme sundheden og levere sundhedsydelser af høj kvalitet. EHFG mener derfor, en bred politisk tilgang er nødvendig for at løse disse problemer.

  Formålet med prisen
  Formålet med Den Europæiske Sundhedspris er at fremhæve og belønne et europæisk, grænseoverskridende initiativ, der, på en klar og markant måde, kan bidrage til at imødegå nogle af de sundhedspolitiske udfordringer, Europa står overfor.

  I øjeblikket er der forskellige initiativer i Europa, der er designet til at forbedre standarderne for sundhed og medicinsk behandling. Nogle af disse har ydet et betragteligt bidrag til deres felt, og kan vise sig værdifulde i forbedringen af sundhedsydelser i andre lande. EHFG mener ikke, de enkelte landes sundhedssystemer på egen hånd kan sikre en optimal og omkostningseffektiv tilgang inden for sundhedsfremme, forebyggelse, pleje og behandling. Derfor taler EHFG for at dele bast-practices-projekter med henblik på deres mulige anvendelse i grundlæggelsen af grænseoverskridende europæisk samarbejde på sundhedsområdet. Da der ikke er nogen garanti for, at det, der virker i eet land, virker i et andet, kræver udvælgelsesproceduren at initiativer, der nomineres til Den Europæiske Sundhedspris skal have været gennemført i mindst to europæiske lande.

  Baggrund
  European Health Forum Gastein er en årligt tilbagevendende, europæisk konference om sundhedspolitik. Den er støttet af Europa-Kommissionen, det østrigske sundhedsministerium, WHO Europa, og Verdensbanken. EHFG er et forum for debat mellem de politiske beslutningstagere, folkesundheds- og sundhedsplejeinteressenter, erhvervslivet og industrien, videnskaben og den akademiske verden, samt civilsamfundet. I årevis har EHFG været et årligt tilbagevendende holdepunkt for den europæiske sundhedspolitiske dagsorden og et centralt element i skabelsen af en bedre fremtid for sundheden i Europa.

  I 2007 indførte EHFG Den Europæiske Sundhedspris i anledning af sit tiårsjubilæum. Formålet med prisen er at anerkende sundhedspolitiske initiativer af betydning for Europa, der har formået at imødegå en alvorlig udfordring for sundheden i Europa. Prisen inkluderer en præmie på 10.000 €, sponsoreret af Forum of Research-based Pharmaceutical Industry (FOPI).

  Udvælgelsesprocessen
  Efter at de indstillede projekter er blevet vurderet af en uafhængig ekspert, vil de skulle godkendes af EHFGs bestyrelse, der er sammensat af repræsentanter fra de fire søjler i EHFG (politik og administration, erhvervslivet og industrien, videnskaben og den akademiske verden, samt civilsamfundet). Til sidt vil en shortlist vil blive behandlet af juryen. Vinderen af prisen vil blive udvalgt af juryen i september 2011.

  Hvis du gerne vil indstille et sundhedspolitik initiativ til Den Europæiske Sundhedspris, skal du udfylde ansøgningsskemaet og indsende til:  boriana.goranova@ehfg.org senest mandag den 6. juni. Årets EHFG-konference løber af stablen fra 5.-8. oktober 2011.

  Læs mere

  Seneste

  Flere
  Seneste opdatering: 19/05/2011  |Til toppen