Sti

Kommissionen kigger langt efter kvinderne
RSS feed
Send til en venSend til en venPrintPrint

01/03/2011

Viviane Reding udfordrer erhvervslivet: Flere kvinder i bestyrelserne nu!
Europæisk erhvervsliv er stadig en mandeverden. Kun hvert tiende bestyrelsesmedlem i Europas største virksomheder er en kvinde, og i 97 % tilfælde er bestyrelsesformanden en mand. Undersøgelser viser, at virksomheder med flere kvinder i ledelsen klarer sig bedre end virksomheder, der udelukkende ledes af mænd. Deres driftsoverskud er højere, og de er bedre til at tiltrække talentfulde medarbejdere og forstå forbrugernes behov.

  En optimal udnyttelse af den europæiske arbejdsstyrkes kvindelige talentmasse er ikke kun til gavn for erhvervslivet – det er også en fordel for økonomien og samfundet som helhed. 60 % af de personer, der i dag får en universitetsuddannelse, er kvinder, men kvinderne er fortsat underrepræsenteret på de poster i erhvervslivet, hvor beslutningerne træffes.

  Kommissionen vil i dialog med erhvervslivet om, hvordan flere kvinder får topstillinger, og om selvregulering eller regulering skal bane vejen for mærkbare og hurtige ændringer. Samtidig opfordrer Viviane Reding erhvervslivet til offentligt at forpligte sig til at øge antallet af kvindelige bestyrelsesmedlemmer til 30 % i 2015 og 40 % i 2020.

  Er du også erhvervsleder? Så skriv under her

  Læs mere

  Seneste

  Flere
  Seneste opdatering: 04/03/2011  |Til toppen