Sti

Kommissionen afslutter sag mod Danmark vedrørende optisk stråling
RSS feed
Send til en venSend til en venPrintPrint

30/09/2010

Foto©Hemera/Thinkstock

Foto©Hemera/Thinkstock

Kommissionen har besluttet at afslutte sagen, efter at Danmark har meddelt at EU-bestemmelserne er gennemført i den danske lovgivning.

  Baggrund:

  Direktivet om optisk stråling ( 2006/25/EF) fastsætter minimumsforskrifter for beskyttelse af arbejdstagerne mod de risici, der er forbundet med optisk stråling, navnlig skade på øjne og hud. Optisk stråling kan opstå, når arbejdstagerne eksponeres for laserstråling, uv-stråling og andre særlige former for kunstigt lys, både synligt og usynligt. Strålingen udgør en særlig risiko for brugernes sundhed og sikkerhed inden for bl.a. metalforarbejdnings- og svejseindustrien, hvor lasere og andet udstyr anvendes regelmæssigt i arbejdsprocesserne.

  I direktivet fastsættes eksponeringsgrænseværdier baseret på konstaterede helbredsvirkninger og biologiske overvejelser. Det indeholder også krav om, at arbejdsgiverne skal bestemme niveauerne for optisk stråling på arbejdspladsen og vurdere risiciene for at undgå eller mindske farerne for arbejdstagerne, træffe forebyggelses- og beskyttelsesforanstaltninger og sørge for oplysning og uddannelse.

   

  Læs mere

  Seneste

  Flere
  Seneste opdatering: 31/10/2010  |Til toppen