Sti

Høring om revision af tobaksvaredirektivet
RSS feed
Send til en venSend til en venPrintPrint

24/09/2010

Foto©Hemera Technologies/AbleStock.com/Thinkstock

Foto©Hemera Technologies/AbleStock.com/Thinkstock

Kommissionen har iværksat en offentlig høring om revision af tobaksvaredirektivet ( 2001/37/EF). Kommissionen opfordrer alle berørte parter til at komme med input om de forskellige valgmuligheder og til at fremsætte forslag til mulige foranstaltninger til forbedring af kendskabet til farerne ved tobaksforbrug og af motivationen til at stoppe samt til forhindring af, at borgerne begynder at ryge.

  Sådanne foranstaltninger kunne f.eks. omfatte større sundhedsadvarsler med billedillustrationer på begge sider af cigaretpakkerne, neutrale pakninger og regulering af skadelige, vanedannende og stimulerende stoffer i tobaksvarer. Denne høring er et vigtigt skridt i retning af vedtagelse af et lovforslag, som efter planen skal fremsættes primo 2012.

  Kommissionen opfordrer alle berørte parter til – inden den 19. november 2010 - at fremsætte bemærkninger - Klik her...

  Baggrund

  I EU er tobak den største medvirkende faktor til dødsfald, der kunne have været undgået, idet tobak tegner sig for ca. 650 000 for tidlige dødsfald hvert år.

  For at nedsætte tobaksforbruget i hele EU og også på internationalt plan fører Kommissionen en omfattende politik til bekæmpelse af tobaksrygning. En lang række aktiviteter og initiativer, herunder lovgivning om bekæmpelse af tobaksrygning og bevidstgørelsesaktiviteter, bidrager til dette.

   

  Læs mere

  Seneste

  Flere
  Seneste opdatering: 31/10/2010  |Til toppen