Sti

Kan du betale regningen?
RSS feed
Send til en venSend til en venPrintPrint

22/06/2010

Foto©Comstock/Thinkstock

Foto©Comstock/Thinkstock

Ny undersøgelse afslører at en ud af seks EU-borgere oplyser, at det er en konstant kamp at være i stand til at betale regninger, og tre fjerdedele er af den opfattelse, at fattigdommen i deres land er taget til det sidste år. Det er hovedbudskabet i en ny Eurobarometerundersøgelse om krisens sociale konsekvenser, som Kommissionen har fremlagt

  EU-borgerne er af den opfattelse, at fattigdommen generelt er taget til i året forud for undersøgelsen på alle niveauer. 6 ud af 10 mener, at fattigdommen er taget til i deres lokalområde, tre fjerdedele er af den opfattelse, at fattigdommen er taget til i deres land, og 60 % finder, at fattigdommen er taget til i EU som helhed.

  Krisen og sparebestræbelserne præger borgernes opfattelse af fattigdom. I Grækenland er hele 85 % af den opfattelse, at fattigdommen er taget til i deres land. 83 % af franskmændene, 82 % af bulgarerne, 77 % af rumænerne og 75 % af italienerne deler også denne opfattelse af deres land. I nogle lande forventer borgerne yderligere vanskeligheder, f.eks. forventer syv ud af ti rumænere og grækere, at deres husholdnings økonomiske situation vil blive forværret, hvorimod opfattelsen i andre lande går i retning af, at situationen vil blive forbedret. F.eks. forventer 23 % af letterne, at deres husholdnings økonomiske situation vil blive forværret (i forhold til 65 % i juli 2009); det samme gælder 32 % af litauerne (i forhold til 58 % i juli 2009) og 20 % af ungarerne (i forhold til 48 % i juli 2009). Nu er der færre i Litauen, Polen, Det Forenede Kongerige, Belgien og Finland, som ikke forventer at kunne finde et nyt arbejde, hvis de mister deres job.

   

  Læs mere

  Seneste

  Flere
  Seneste opdatering: 30/10/2010  |Til toppen